www.101figurine.ro – LA 4 ANI!

Acum exact 4 ani postam tot aici primul nostru blog, intitulat “La inceput de drum”. Fast-forward dupa 4 ani: nu ne-am oprit din acest drum, nu facem nici macar un scurt popas, il continuam impreuna cu voi, pentru voi si cu ajutorul vostru, dar incercam sa aruncam o privire retrospectiva – lunga de exact 4 ani – in urma careia dorim sa va impartasim cateva din aceste ganduri si concluzii.

Cu mai bine de 4 ani in urma, ne straduiam sa gasim cel mai bun raspuns la o intrebare care cerea o decizie strategica: “jucarii” SAU “figurine” SAU “jucarii” SI “figurine”? Intrebarea ramane deschisa, argumentele – pentru oricare dintre cele doua variante – raman solide iar “granita” intre jucarii si figurine ramane una fragila si interpretabila, neexistand o linie clara de demarcatie. “Figurinele” sunt jucarii, dar nu sunt doar jucarii, pentru ca statuetele, produsele high-end si articolele collectables unde maiestria artistica se impleteste cu cea tehnologica nu pot fi catalogate in mod simplist doar ca “jucarii”. Si cum la acea vreme www.101jucarii.ro se dezvoltase foarte mult si cum observatiile si sugestiile voastre au contat in decizia  finala, a aparut al doilea site al nostru, www.101figurine.ro.

Preluand initial o parte din “sarcina” site-ului de jucarii, 101figurine.ro s-a dezvoltat apoi cu o identitate proprie, dar niciodata total separata. Am incercat sa folosim politici diferite de marketing, dar am pastrat un management unitar. Avem in continuare categorii comune: Naruto (cel adus pentru prima data in Romania de catre noi, cu personaje ce se adreseaza in primul rand copiilor, dar si cu extraordinare action figures de tip DX sau statuete FiguArts ZERO), DC, Marvel, Assassin’s Creed,  dar – in majoritatea cazurilor – cu exponate diferite. Le promovam reciproc si participam cu ambele la aproape toate evenimentele offline, atat la cele regulate cat si la cele speciale.

Cu toate acestea, 101figurine.ro si-a urmat propria cale. Iar aceasta cale a fost presarata in cei 4 ani scursi de la lansare cu peste 800 de exponate, provenite din aproape 50 de categorii de personaje si cu 10 categorii distincte de tipuri de figurine. In aceasta perioada am expus action-figures, statuete si accesorii provenite de la aproape 150 de companii situate in “punctele forte” ale globului: personajele din filmele si serialele TV americane produse de NECA, eroii jocurilor video veniti de la Ubisoft sau Dark Horse, statuetele sau figurinele articulate made by Bandai sau Banpresto – Japan infatisand lumea fantastica, haioasa sau ingrozitoare a manga/animes, collectables si raritati provenite din seriile limitate/aniversare ale Kotobukiya si Hot Toys. Nu doar acestea, ci si multe altele.

Asa cum ne-am propus inca de la infiintare, nu ne-am limitat si nu ne limitam doar la mediul online. 101Figurine a primit botezul….”real” in 2014 la East European Comic-Con (EECC), participand ulterior, alaturi de 101Jucarii, cu regularitate anuala si la celelalte editii. De asemenea, Nijikon (eveniment bine cunoscut pasionatilor de manga), Final Frontier (eveniment dedicat lumii fantasy si SF) si Asia Fest au fost prilejuri pentru a expune, dar si pentru a intalni prieteni noi sau a reintalni pe cei mai vechi intr-un cadru deosebit.

Inca de la inceputul inceputurilor, ne-am propus sa nu fim doar un simplu magazin pentru ca si aspectul idealist conteaza mult pentru noi. Incercam sa promovam producatorii romani de figurine iar Dracula (https://www.101figurine.ro/produs/dracula-109/statueta-dracula-collectible-pack-1st-edition-5764/) produs de catre Wedoo este cel mai bun exemplu. Am incercat si incercam sa punem in legatura colectionarii romani de figurine intermediind schimburile, vanzarile si cumpararile prin introducerea unei categorii speciale – Buy & Sell. Am construit o comunitate de prieteni pasionati de figurine si incercam sa o largim cu ajutorul paginii noastre de Facebook (https://www.facebook.com/101figurine/), a canalului propriu YouTube (https://www.youtube.com/101figurineshop), prin sistemul de pre-comenzi, oferind asistenta la comenzile personalizate, prin intermediul numeroaselor oferte, promotii, sarbatori si concursuri cu premii. Si pentru ca am adus vorba despre concursuri, ultimul dintre acestea, cel care aniverseaza cei 4 ani ai www.101figurine.ro, este in pregatiri si va da intalnire pe pagina noastra de facebook. Cat de curand!

Nu am fi putut ajunge aici si nu am fi putut aniversa cei 4 ani de existanta fara voi – prieteni, colectionari, pasionati de lumea figurinelor sau simpli vizitatori ocazionali – fara sprijinul vostru, fara implicarea voastra si fara participarea voastra. De aceea, gandul de final al acestei postari se indreapta catre voi: a big Thank You!