Continuam sa colectionam by Carol Turculet

Gândind în perspectivă, ce reprezintă aceste figurine și statuete care domină gusturile colecționarilor de azi? Vorbim aici despre Aliens, Predators, vorbim despre monștrii sacri din clasicele slashere horror, vorbim despre Geralt din Rivia, aka The Witcher, să nu cumva să îl uităm pe The Mandalorian, l-am putea clasa în aceeași categorie și pe cunoscutul Batman. Ce categorie? Cea a vânătorilor, fiecare dintre aceste personaje vânează ceva sau pe cineva. Geralt vânează bestiile care terorizează ținutul, Batman vânează infractori, Mandalorianul vânează recompense, Freddy Krueger și Jason Vorhees îi vânează pe cei care au ghinionul să-i întâlnească, iar Predatorii și Alienii vânează prada.

https://www.101figurine.ro/produs/predator-12/predator-action-figure-ultimate-lasershot-predator-21-cm-8916/

predator-action-figure-ultimate-lasershot-predator-21-cm-9d10

Astfel, toate aceste personaje pe care le admirăm și pe care 101 figurine le aduce în colecțiile noastre au trăsături, cauze și obiective extrem de distincte. (Dacă s-ar întâlni, ar mai supraviețui cineva? ) Un singur lucru au în comun, acela este faptul incontestabili că toți sunt vânători desăvârșiți. Dar nu acesta este motivul (principal) pentru care, în inimile noastre, îi admirăm cu atât de multă ardoare încât vrem să fim înconjurați acasă, la serviciu sau în deplasări de cât mai multe collectables care îi înfățișează. Sursa admirației vine din modul în care aceste personaje sunt alimentate să fie the best at what they do (cum se recomandă Wolverine), noi le admirăm motivația, perseverența, încăpățânarea, le admirăm spiritul de never give up și, ajungând la ideea principală, aspirăm ca și noi, în viața de zi cu zi, să ne vânăm obiectivele exact cum vânează ei. În fiecare dimineață ne ridicăm din pat și ne uităm la membrii colecțiilor noastre, pe care îi respectăm, în sinea noastră, ca pe niște adevărați mentori, privim diversele elemente ale arsenalului lor, fie că vorbim despre luneta Amban a lui Din Djarin sau despre ghearele de-a dreptul înfiorătoare ale Predatorilor, apoi privim către elementele ,,arsenalului’’ nostru, cele care ne vor ajuta să navigăm către un azi fantastic și un mâine chiar mai bun, fie că vorbim de laptop-ul pe care tastăm, unelte nelipsite când lucrăm, cărți din care învățăm sau ce utilizăm în ce ne ocupăm.

https://www.101figurine.ro/produs/star-wars-18/star-wars-the-mandalorian-black-series-electronic-helmet-the-mandalorian-14506/

star-wars-the-mandalorian-black-series-electronic-helmet-the-mandalorian-a05c

Dar în tot acest timp am vorbit despre do-ers, despre cei care au deja un vis și înaintează spre el, motivați de personajele care îi înconjoară, așa cum, personal, țin un Goku pe aproape când fac exerciții de fitness deoarece, indiferent de cât de puternic ajunge, acesta mereu se antrenează spre a deveni chiar mai bun. Totuși cum rămâne cu cei care încă își țes aspirațiile, încă încearcă să realizeze care sunt acestea pentru ei, nu este niciodată târziu pentru acest lucru.

Cei dintre noi care trec prin acest proces sunt visători din fire, mintea lor este una călătoare, iar destinațiile sunt unele cu adevărat splendide. Spre exemplu, ,,să ridice mâna’’ cine de aici nu s-a găsit într-o dimineață de luni, să zicem, așteptând în trafic și gândindu-se la cât de epic ar fi ca un supererou să aterizeze pe o mașină alăturată, doar pentru a își lua din nou zborul într-o aventură care va redefini lucrurile știute și neștiute?

https://www.101figurine.ro/produs/spider-man-125/marvel-gallery-pvc-diorama-ps4-spider-man-on-taxi-23-cm-11412/

marvel-gallery-pvc-diorama-ps4-spider-man-on-taxi-23-cm-dbe0

 

Un individ care privește ,,printr-o bucată de pânză în gaura cheii’’ ar fi tentat să creadă că jucăriile și collectables-urile nu sunt prea diferite. Poate datorită faptului că uneori sunt portretizate aceleași personaje, alteori sunt realizate din același material, au ambele articulații sau chiar este vorba despre același obiect, numit de unii cumva și de alții altcumva. Oricum ar fi, acest individ în cauză ar greși, deoarece jucăriile erau cele pe care le strângeam într-o cutie acoperită în copilărie pentru a nu ne distrage de la treburi domestice sau școlărești, collectables-urile, exact dimpotrivă, sunt cele pe care le punem cât mai la vedere. Am crescut, cu toții, la minte, la trup și la suflet și vrem ca personajele care ne-au inspirat în această creștere să aibă o priveliște bună asupra vieții noastre, cu siguranță sunt mândre de evoluția noastră, la care au contribuit atât de mult