Ultimate Terminator T-800, C. Andrei

Hello, hello, again!

In urma incurajarilor primite sub diverse forme, am decis sa continui seria de review-uri pentru toata colectia mea de figurine – majoritatea 7” NECA, achizitionate in mare parte de pe #101, dar si cateva extra sau primite cadou.

Al 4-lea review va fi dedicat “NECA Terminator Ultimate T-800”,o figurina asteptata de multi colectionari. Succesul seriei a fost resimtit si de catre Randy si echipa lui si, la sugestiile primite in social media  – twitter, youtube cat si pe necastore sau clasicul e-mail, au decis (cel putin asa imi place sa cred:  ca parerile fanilor au cantarit foarte mult) sa urmeze modelul HotToys  si sa includa accesorii interschimbabile in serii reinventate de tip ULTIMATE  ACTION FIGURE ( maini interschimbabile, torso, arme si capete).

17351012_999696920130811_930750640_n16706844_999696926797477_988202091_n

Si, wow! Succesul a fost cel scontat, cel putin pana acum! Chiar si cei care isi achizitionasera primele variante ale figurinelor (cele cu mai putine puncte de articulatie sau accesorii standard) nu au putut rezista tentatiilor si au achizitionat si aceste re-issue-uri care sunt complete din toate punctele de vedere.

Toate au parte de o prezentare impecabila din punct de vedere al ambalajului. O cutie frumos imprimata cu poze relevante din film care se deschide asemeni unei carti si lasa sa se vada capodopera Neca….

Terminatorul de 7” prezinta 25 articulatii, 3 capete interschimbabile (normal, cu ochelari de soare si damaged) vine ”echipat” cu multe accesorii, asemeni tuturor figurinelor din generatia noua.

Un minigun, un aruncator de grenade, centura cu grenade, un pistol si un shotgun sunt frumos aranjate in cutia de prezentare, cutie care – dupa parerea mea,  merita pastrata in colectie.

Totul pentru a recrea scene notabile din film, mai ales ca cea in care Arnold apare la geamul cladirii Cyberdyne Systems…..Ouch, am uitat sa precise: toate seriile ultimate au ca suport o diorama, ceea ce le confera un …aer deluxe dar mai ales ne permite sa recreem imagini din film.

Articulatiilor existente la modelele anterioare (rotatie la cap, la umeri, coate, palme, torso, bocanci), li s-au adaugat cele de la bazin  – rotatie si deplasare stanga-dreapta precum si fata-spate.

As fi preferat insa articulatiile duble – asa cum s-au implementat la seriile Ultimate de Predatori – la coate dar si la genunchi. Probabil insa ca Randy a decis ca astfel ar putea afecta linearitatea sculpt-ului care, sa recunoastem, la seriile Terminator este impresionanta.

Cu geaca de piele extreme de bine detaliata, cu armele parca desprinse direct din film, cu prezentarea demna de un film de clasa Terminatorului, figurina este o replica fidela a idolului unei generatii care nu poate lipsi din raftul niciunui colectionar. Nota finala: 9,5/10 si…. bravo, Neca!