SPRE ASIA FEST (2018)

Asia: cel mai intins, cel mai divers, cel mai fascinant si, totodata, cel mai misterios continent. Nu trebuie sa fii geograf sau explorator ca sa fi auzit de bucataria chineza, de vechile civilizatii indiene, de opulenta Hong Kong-ului sau de rafinatele obiceiuri traditionale japoneze. Asia este o colectie de culturi izvorate inca din timpurile antice si in acelasi timp un mix fabulos de civilizatii. Iar Asia Fest, „primul festival din Romania dedicat promovarii valorilor culturale ale continentului asiatic”, va invita sa vedeti, sa testati si sa gustati din toate acestea.

Asia Fest si-a deschis portile pentru prima data in anul 2013 si se afla in prezent la a sasea editie. Prin expozitii si spectacole, prin workshop-uri, prezentari si degustari, festivalul si-a castigat un binemeritat renume in randul publicului larg. Anul trecut (2017), la evenimentul desfasurat la Romexpo in  Bucuresti, oaspetele special – dar nu exclusiv – a fost chineza. Iar alaturi de alti expozanti, 101Jucarii/101Figurine a fost prezent cu o mica particica din fascinatia (pop) culturii contemporane a Japoniei, o mica particica din lumea manga/animes, cu jucarii, figurine si statuete din acest vast Univers.

A fost un eveniment …animat care pur si simplu ne-a “obligat” sa ne inscriem si la editia din acest an :)

Prezenta manga/animes la Asia Fest nu este una in premiera, asa cum nici prezenta www.101jucarii.ro si a www.101figurine.ro la evenimentele offline, cele din lumea „reala”, nu este una inedita, solitara. Inca de la prima editie Asia Festdesfasurata la Sala Dalles in anul 2013 – universul manga si al personajelor sale s-a lasat descoperit in cadrul unui atelier ce s-a bucurat de succes si a atras numerosi fani. De asemenea, pe langa prezenta constanta a 101Jucarii/101Figurine la toate editiile East European Comic-Con (EECC) Bucuresti, produsele noastre – de la haioasele jucarioare de plus pana la razboinicii Gundam/Japanese Robots - expuse cu ocazia unor evenimente cu un profil mai restrans si dedicate in principal iubitorilor pop-culturii japoneze (Nijikon, Otaku RO) au starnit admiratie in randul acestora – amatori si colectionari de jucarii, figurine, si statuete sau fani ai jocurilor video si cosplay.

Despre manga/animes, una dintre cele mai bogate, diverse si apreciate categorii din magazinul nostru online – https://www.101figurine.ro/categorii/manga-anime-1/ – am scris in repetate randuri in articolele  aparute pe blogul site-ului. Manga – revistele cu benzi ilustrate (omologul comics-urilor americane), aparute in Japonia postbelica, realizate cu cu umor specific si continand elemente artisitice traditionale nipone – au cucerit rapid toate categoriile de varsta si sociale japoneze. La randul lor, animes – serialele animate TV realizate dupa episoadele manga se bucura in prezent de un succes enorm, nu doar in Japonia sau in Asia, ci pe aproape toate meridianele. Prin exportarea si raspandirea la nivel global a manga/animes, faima culturii populare a arhipelagului nipon atinge un nivel comparabil cu cel al mult mai traditionalelor karate, sado (ceremonia ceaiului) sau ikebana (tehnica artistica de aranjare a florilor). Astfel, eroii si personajele din One Piece, Dragonball sau Naruto ajung sa fie cunoscuti, adorati si colectionati sub forma de figurine si statuete in toata lumea.  Este motivul pentru care va invitam sa ii cunoasteti mai bine pe unii dintre acesti eroi la standul nostru de la Asia Fest.

Eroii japonezi – animati in seriale TV, filme de lung metraj sau jocuri video si reprezentati sub diferite forme, marimi si culori prin numeroase jucarii, figurine si statuete – nu provin doar din universul manga/animes. Toata lumea a auzit de legendarul arici Sonic (Sonikku za Hejjihoggu – numele lui original, in limba japoneza), toata lumea cunoaste celebritati precum Super Mario, super-eroi la nivel mondial lansati cu multi ani in urma in jocuri video ce au incantat generatii intregi de copii, tineri si adolescenti. Ii vom aduce si ii vom avea la standul 101Jucarii/101Figurine. Si, nu in cele din urma, vom avea placerea sa prezentam si cateva super-exponate (high-end collectibles) – evident, toate made in Japan! – produse de catre Bandai/Tamashii Nation, Banpresto sau Kotobukiya, firme la fel de renumite in domeniul lor precum Nintendo, Sony sau Toyota.

Asia Fest, editia aniversara de anul acesta, se va deschide in dimineata zilei de vineri, 16 noiembrie, iar pe parcursul a 3 zile interesante si intense va aduce in fata publicului, la Bucuresti, o mica bucatica din cultura acestui mare continent. Ne alaturam si noi – 101Jucarii/101Figurine – invitatiei organizatorilor evenimentului si va asteptam cu bucurie sa participati si sa ne vizitati!