NOI NU LUAM VACANTA!

Ne-am bucurat la Comic-Con. Am fost dezamagiti de KIDEX. Am scris si ne-am impartasit impresiile despre aceste doua evenimente la care noi, www.101jucarii.ro si www.101figurine.ro, am participat live. Intre timp insa nu ne-am neglijat si celelalte activitati, printre care si aducerea de figurine, jucarii si accesorii noi, multe dintre ele proaspat aparute pe pietele din Statele Unite si Europa de Vest. Despre noutati va fi vorba si in randurile care urmeaza.
O sa incepem insa cu o noutate de ordin….strategic, sa ii spunem. Atunci cand am inaugurat www.101figurine.ro, acum mai bine de 3 luni, am mentionat faptul ca pentru o perioada de timp acesta va merge cap la cap cu www.101jucarii.ro, cu aceleasi categorii, items si figurine. Cateva luni, intre cele doua site-uri practic nu a existat aproape niciun fel de deosebire in ceea ce priveste exponatele. Ei bine, acum a sosit momentul ca lucrurile sa se schimbe. Cateva categorii – in special Collectables – se vor regasi doar aici, pe www.101figurine.ro. Aceasta a fost de la bun inceput inceput menirea noului site, de a desparti „jucariile” de „figurine” si – ajutati si de sugestiile mai vechilor nostri prieteni si colectionari – de a o lua fiecare pe un drum propriu, chiar daca intersectabile. Nu vrem sa vorbim aici si acum despre targets, segmente si nise, dar cu aceasta mutare venim si in intampinarea observatiilor facute de unele mamici agitate care ne-au intrebat ce cauta monstrii langa papusile Barbie, personajele horror langa Printesele Disney sau diavolii si ucigasii langa dragalasele animalute de plus.
OK. Aceste reactii – indreptatite, dealtfel si coroborate si cu alte sfaturi primite – ne-au determinat sa grabim desprinderea si sa dam (action) figurinelor ceea ce este (doar) a figurinelor, adica www.101figurine.ro. In mod concret, primele categorii care se muta – nu cu arme si bagaje, ci cu poze si descrieri – sunt Spawn (haideti sa recunoastem, sunt foarte bine realizati, si mie imi plac, dar este o colectie de grozavii, creaturi terifiante, demoni si razboinici ai Iadului care pot fi atractivi doar de la o anumita varsta incolo); Nightmare on Elm Street, cu Freddie Kruger cel iesit din cosmare si devenit o „icoana” a ucigasilor in serie si a genului horror sau The Walking Dead, o veritabila panoplie de zombies, criminali si oameni care lupta pentru supravietuire intr-o lume cruda, presarata din belsug cu sange, gloante si forme ale mortii din ce in ce mai oribile. Ultima categorie – dar nu cea de pe urma – este aceea a Dragonilor (Dragons), animale fantastice cu rol pozitiv sau negativ (asta depinde de „mediul” in care evolueaza), dar care la randul lor vin „insotite” de foc, cenusa, sange si moarte.
Personal, pe toate acestea le consider extrem de bine realizate, cu detalii subtile si elegante, indiferent daca sunt action-figures sau statuete, collectables in editii limitate sau serii de tiraj mai mare. De asemenea, toate aceste categorii – pe care, asa cum spuneam, le vom gasi de acum inainte exclusiv pe www.101figurine.ro (am lasat cate un banner informativ in locurile unde erau pe www.101jucarii.ro) – sunt imbogatite cu figurine noi si deosebite. Va vom lasa insa voua placerea de a le descoperi si aprecia…..
Noutatile nu se opresc aici, ele continua si la alte categorii cunoscute si aflate – cel putin pentru o perioada – pe ambele site-uri. Sa spicuim cateva dintre ele, axandu-ne doar pe figurine: la Pacific Rim mai vin 2 monstrii (Knifehead si Tresspasser – nu din adancurile pamantului si al Pacificului, ci de la NECA), in premiera absoluta la noi, John Kozak din video-jocul de succes Tom Clancy Ghost Recon si Aidan Pearce din Watch Dogs, un joc prea nou (mai 2014) ca sa putem avea despre el reviews calificate – ambele statuete superdetaliate fiind productii Gaya Entertainment. Si cand spunem Gaya Entertainment, spunem multe….. Am lasat in mod special la sfarsit pe cei doi preferati ai mei, dusmanii de moarte din AVP, MonsterartsAlien Warrior si Wolf Predator (serie Figuarts, productie Bandai/Tamashi Nations), realizari cu adevarat artistice, de un realism infricosator si exceptional in acelasi timp!
Cam asta ar fi referitor la figurinele noi. Cat despre jucarii, cu alta ocazie, dar cat de curand si pe blogul…lor. Acum nu ramane decat sa ii salutam pe cei care, odata cu venirea verii, isi iau o binemeritata vacanta. Nu e si cazul nostru, deoarece noi nu luam vacanta! Noi incercam sa aducem mereu noutati, sa facem surprize si sa ne bucuram impreuna cu voi de ele!
Iar primul pas in acest sens este completarea…..in curand a sectiunii “In curand:)