HOT TOYS – (SUPERMAN / VERSIUNEA EVIL) *REVIEW*

Salutare 101figurine, 101jucarii! Salutare fani de pretutindeni! Sunt Stefan, iar astazi am un nou Super Review pentru voi :)! Poate va intrebati de ce iar o figurina Hot Toys? Dintr-un singur motiv: sunt absolut geniale! Astazi voi incerca sa fac o recenzie cat mai ampla, un omagiu adus unuia dintre eroii copilariei mele, nimeni altul decat Superman! Cu toate ca acesta legenda apartine erei vintage, se mentine in continuare in topul celor mai mari supereroi din istorie. La categoria figurine il gasim in ziua de astazi in variante cat mai sofisticate, cat mai realiste si bineinteles cat mai scumpe, pretul crescand din ce in ce mai mult in functie de complexitatea cu care a fost realizata statueta respectiva. In Romania insa, preturile devin prohibitive cand vine vorba de astfel de piese, intalnind cazuri in care o astfel de figurina poate trece de 2.000 de lei. Da ati auzit bine: nu 200 ci 2.000 de lei! O suma fantastic de mare raportandu-ne la bugetul nostru. Spre deosebire de Romania, in Statele Unite aceasta figurina a doborat record dupa record la capitolul vanzari: in prima luna de la lansare era deja out of stock inclusiv pe HotToys.com, fapt care a determinat rapid atat cresterea pretului cat si a raritatii figurinei. Pe site-uri mari cum sunt Amazon sau Ebay de pilda, un astfel de Masterpiece nou in cutie il gasiti la pretul de 250$, echivalentul a peste 800 de ron, sau a unui frigider nou, sau a unei plasme, luati-o cum vreti. Pe de alta parte, exista in Romania si oameni care isi pot permite sa cumpere astfel de piese rare… Ne-am lungit cam mult. Voi ce ziceti sa-i dam drumulJ? Eu zic sa incepem!

Reviewul figurinei HotToys / Toy fair 2013 exclusive / Superman (Versiunea Evil)

Personaj : Evil Superman

Lansare : 2013

Producator: Hot Toys

Scara: 1/6

Seria: Film Masterpiece

Dam cateva pagini in trecut si ne aducem aminte de lansarea primei figurine Superman la scara 1/6 imortalizandu-l pe Christopher Reeve, produsa bineinteles de gigantul HotToys. La acel moment, fanii Superman din intreaga lume erau entuziasmati peste masura, atat de calitatea, detaliile cat si de accesoriile care insoteau statueta. Prin urmare, si vanzarile au fost colosale iar producatorul s-a bucurat de venituri excelente. Anul trecut insa (2013), Hot Toys ne-a uimit cu noul model Superman Evil , un model cu foarte multe upgradeuri cand vine vorba de detalii, pictura, sculpting, accesorii dar si un model exclusivist, lansat in editie limitata cu ocazaia festivalului Toy Fair de anul trecut. Trebuie mentionat faptul ca aceasta figurina a fost realizata cu ocazia filmului “Superman 3” unde a avut loc upta dintre Goog si respectiv Evil Superman. Prin urmare sunt doua modele, aproape identice dar cu … comportamente diferite. Acum, haideti sa vorbim despre fiecare aspect in parte cum ar fi accesoriile, sculptingul s.a.m.d.

AMBALAJ

Dupa cum puteti observa, la fel ca la majoritatea editiilor, in cadrul figurinelor HotToys, ambalarea se face foarte “corect”. Spre deosebire de alte pachete, aceasta editie are un aspect ceva mai special. Macheta este pozitionata in ambalajul standard dreptunghic, diferenta consta in aspectul de cutie metalica redat de culoarea fundalului, cat si logoul si numele figurinei iesite in relief. De asemenea, un alt aspect nou consta in faptul ca amblajul este prevazut cu o tipla peste cutia propriu zisa, cutie care de altfel se deschide in mod normal (prindere cu magneti). Cand deschideti cutia primul lucru pe care il vedeti este evident, figurina pozitionata intr-o tava din plastic impreuna cu accesoriile aferente. Pe laterale gasiti numele figurinei, in cazul nostru Superman Evil, iar pe spate mici atentionari si instructiuni.