(EAST EUROPEAN) COMIC CON 6

Mi-am stors creierii timp indelungat pentru a gasi un titlu pentru acest text. Nu de alta, dar in ultimii 5 ani, am tratat subiectul de nenumarate ori. Am inceput cu Comic Con (2014), apoi La Comi Con, Dupa Comic Con, Post Comic Con, Ne vedem la Comic Con, Din nou la Comic Con, EECC (2017). Si imi fac griji inca de pe acum asupra titlului pe care il voi gasi anul viitor, deoarece voi scrie – cel putin o data – despre acest eveniment. Acelasi eveniment si totusi unul diferit, care se vrea de la an la an mai…., mai….., mai…..

Asadar, a sasea editie a East European Comic Con si a sasea la care participam si noi se va desfasura in perioada 18-20 mai (soon!) in (acelasi) Bucuresti, la (acelasi) Complex Expozitional Romexpo. Acelasi, dar totusi un eveniment care se doreste de o mai mare anvergura, atat din punct de vedere al atractivitatii, cat si organizatoric si al calitatii per ansamblu.

Iar premizele sunt bune: site-ul www.comic-con.ro arata mai ….”serios”, mai elegant prin sobrietatea designului, mai conectat la un eveniment de tinuta, avand deja cu un background serios (tinand cont de cele cinci editii anterioare) si de o mai mare amploare, partenerii si sponsorii sunt mai numerosi si mai…grei, invitatii anuntati si asteptati provin din domenii diverse, chiar daca structura evenimentului se pastreaza in linii mari aceeasi. Potentialul de crestere si dezvoltare exista – cifrele comparative ale anilor precedenti dovedesc acest lucru din plin, dar si asteptarile – firesc – sunt mai mari. Va depasi aceasta editie pragul celor 50000 de vizitatori? That’s (one of) the question(s)……

Nu ma voi referi la programul celor 3 zile, la lunga si interesanta lista a invitatilor si la activitatile in care sunt implicati acestia, la punctele de atractie ale evenimentului, la sectiunile tematice si la surprizele (unele lasate deja sa …transpire) propuse vizitatorilor de catre organizatori. Cum spuneam, aceasta a sasea editie a East European Comic Con doreste a oferi mai mult, mai interesant, mai divers…

La fel ne dorim si noi in aceasta a sasea prezenta a 101Jucarii si in a cincea pentru 101Figurine (care chiar si–a facut debutul…offline in 2014 la Comic Con): mai mult, mai divers, mai interesant, mai bun, mai mare, mai…..surprinzator. Si cand spun surprinzator, ma gandesc si la surprizele pe care vi le-am pregatit, cu invitati-surpriza (chiar sunt surprize, deci nu va dau absolut niciun indiciu in acest moment!) si cu… initieri si demonstratii – surpriza Pentru fanii sau pentru cei curiosi de Gundam/Japanese Robots.

Mai mare. Da, mai mare pentru ca spatiul alocat in acest an pentru 101Jucarii si 101 Figurine este sensibil mai mare decat cel de la editiile anterioare. Ne puteti gasi in noul Pavilion B1 si, pentru un stand mai mare, consecinta logica este o echipa mai mare care sa il deserveasca. Da, vom fi mai multi de data aceasta si – credem noi – mai…specializati si mai profesionisti. Cel putin, vom incerca acest fapt.

Mai mult? In mod categoric, da! Un spatiu generos destinat celor mici si tuturor fanilor jucariilor si 101Jucarii, cu multe categorii si multe noutati. La loc de cinste, Pokemon si Five Nights At Freddy’s (FNAF), Minecraft si My Little Pony, dar nu numai. Iar figurinele si accesoriile de la 101Figurine nu se vor lasa mai prejos. Printre categoriile ce le vom expune, avem Manga/animes intr-un numar foarte mare, vom avea multe statuete Marvel, DC, The Walking Dead (TWD), cat si numeroase personaje si eroi din filme, seriale TV si jocuri-video, unele deja demult consacrate, altele ce au „explodat” in ceea ce priveste notorietatea si audienta doar in ultima perioada. Noutati in ceea ce priveste jucariile si figurinele, dar si noutati surpriza de ultim moment si aflate la prima….vedere, pe care nu le puteti gasi (inca) pe www.101figurine.ro sau pe www.101jucarii.ro.

In timp ce faceam primele pregatiri organizatorice, vazand lista impresionanata a exponatelor si cutiile cu eticheta COMIC CON, o prietena venita intr-o scurta vizita la noi exclama: „Va mutati??” Greu sa ii dau un raspuns serios, cu da sau nu J Dar cu siguranta ca pentru cele 3 zile – 18-20 mai, ne mutam la Bucuresti, la cea de a sasea editie a East European Comic Con. Acolo unde va asteptam cu mult drag, pe voi toti!