2017 – AT START-UP

Asadar, 2017. Inca o data: vi-l dorim plin de lucruri frumoase!  Acum, sa ne concentram putin pe ceea ce aduce inceputul  anului.

In zona noutatilor action figures, collectables, statuetelor si al altor produse high-end gasim planuri, stiri, idei si …. zvonuri. Multe dintre acestea vor deveni mai concrete si mai reale odata cu desfasurarea Nuremberg Toy Fair, cel mai important eveniment anual si mondial din domeniu. Ideile se vor transforma in exponate, planurile in prototipuri, zvonurile in planificari riguroase aplicate in time sheets pentru intregul an. Evident, ca si in anii precedenti, vom fi la Nurneberg si va vom impartasi informatiile cu care ne vom intoarce. Dar, pana atunci, am lucrat si noi la…. start-up 2017.

Am inceput prin a arunca o privire pe paginile web ale unora dintre cei mai renumiti producatori de figurine premium. Sideshow Collectibles continua sa impresioneze cu linia Premium Format Figure, motiv pentru care am introdus-o si noi ca o noua categorie. Iar daca spunem premium, inseamna ca nu mai are nevoie de nicio prezentare suplimentara. Sau are? Sunt statuete de mari dimensiuni, cu inaltimea cuprinsa in general intre 45 si 65cm, cu standere personalizate si cu detalii de un realism absolut….inspaimantator! Marea lor majoritate sunt reprezentari provenite din 3 mari franchise: Star Wars, DC si Marvel. Doar un exemplu, chiar daca nu cel mai reprezentativ, dar cu siguranta cel mai impresionant: un bust al lui Deadpool, de 71cm inaltime(!), realizat in marime naturala (scara 1/1). Este confectionat dintr-un PVC de o calitate exceptionala. Din feicire. Pentru ca daca era realizat din marmura, din punct de vedere al maiestriei si al realizarii ar fi putut sta alaturi de busturile imparatilor romani din muzee si atunci nimeni nu s-ar mai fi atins de el! Asa insa, Deadpool este listat de catre noi la Precomanda, alaturi de multe alte figurine premium aflate in aceeasi situatie. Sau La comanda. Ce urmeaza sa apara in 2017? Anti-Venom va completa seria inceputa de catre Spider-man si Venom, statueta Aquaman anunta lansarea filmului cu acelasi nume – preconizata pentru toamna lui 2018 – iar Deathstroke se va alatura celorlalti supervillains din DC Comics, cu totii inamici inversunati ai lui Batman.  

Daca Sideshow Collectibles se distinge prin Premium Format Figure, Hot Toys impresioneaza prin linia Movie Masterpiece dar si prin numeroasele sale action-figures produse la scara 1/6 a personajului pe care il reprezinta. Acesta este si motivul pentru care am introdus categoria Sixth Scale (1/6) Collection, categorie in care apar – de asemenea listate ca Precomanda sau La comanda – „the newly launched” Darth Vader (Star Wars), Harley Quinn si The Joker (Suicide Squad – DC) sau Dr. Strange (protagonistul ultimului lung metraj Marvel din 2016), pe langa deja bine cunoscutele personaje din Terminator sau figurinele din Alien, Elder Predator din Predator si…. Alien vs. Predator (AVP). Si pentru ca vorbim de scara 1/6, trebuie sa mentionam si aspectul ca marea lor majoritate au inaltimea cuprinsa intre 30-35cm. Cat despre tehnica si maiestria lor artistica…. lasam sa vorbeasca de la sine realizarile acestei celebre companii din Hong Kong.

Avem deci doua categorii nou introduse, dar avem si figurine collectables ale unui nou ….atelier(!). Nou insa doar pentru Romania, deoarece artizanii de la Weta Workshop, aflati tocmai in Noua Zeelanda, au un renume de peste 25 de ani de colaborare in diverse domenii cu mari producatori de filme. De aici la realizarea de collectables (statuete, diorame, bijuterii – unele in serii extrem de limitate, de doar 750 de exemplare, sporindu-le astfel valoarea) a fost un pas firesc si profitabil. Datorita faptului ca eroii din The Hobbit – statuete usor de identificat prin designul lor aparte – sunt realizati tot la scara 1/6, ii veti gasi tot in noua categoria mai sus prezentata, Sixth Scale (1/6) Collection.

Privit prin aceasta prisma start-up, 2017 se anunta mai mult decat promitator. Promitator din punctul de vedere al producatorilor de collectables si premium figures, dar cu sigurnata nu doar al lor. Incercam sa il facem cat mai promitor si din partea www.101figurine.ro, cu noutati cat mai diverse si interesante si cu surprize cat mai placute! Dar despre surprize vom vorbi mai pe larg in curand. Deocamdata suntem nerabdatori sa vedem in ce fel ne va surprinde Nuremberg Toy Fair. See ya soon!