101 @ EECC 2016

Atat titlul, cat si continutul prezentului text ne-au pus la grea incercare. Titlul, pentru ca din start trebuia sa subliniem prezenta noastra reala – 101Figurine/101Jucarii, nu www.101figurine.ro/www.101jucarii.ro – in carne si oase, cu toate action-figures, statuetele, collectibles, jucariile si accesoriile de rigoare, la acest mare eveniment – East European Comic-Con (EECC) 2016. Cat despre continut, ce am putea adauga interesant si deosebit fata de prezentarile, interviurile si articolele prietenilor si partenerilor nostri de la Revista de Film/@Film Geek din acest numar special, dedicat Comic-Con-ului de la Bucuresti?

Ce am putea adauga la cele scrise si la cele ce se vor mai scrie in presa tiparita si in mediul online despre numerosii vizitatori, in crestere cu 20-25% fata de editia precedenta, despre intalnirile cu actorii invitati, despre actiunea de PR a Armatei Romane, centrata in jurul unui Humvee cat se poate de real sau despre impatimitii gamers care aveau de unde alege intre jocurile-video retro ale anilor `90 pana la competitiile esport si alte video-games de referinta organizate de catre Electronic Sports League (ESL)? Ce am putea adauga despre zecile si sutele de artisti de tot felul si din toate categoriile, despre prezentari, lansari si conferinte, despre Game of Thrones si The Iron Throne sau despre excelentele costume ale concurentilor de la cosplay, de la care am invatat ca anul acesta se poarta Deadpool, Captain America, si Star Wars iar interesul pentru personajele din manga/animes a crescut considerabil? Ce am putea adauga si completa despre toate acestea si despre multe altele, care ne-au placut, bucurat si impresionat (mai putin mirosurile de gratar, fum si peste, care se abateau in valuri (ne)regulate asupra standurilor din pavilionul nostru :D ) in cele 3 zile de Comic-Con? Cu toata onestitatea, va spunem ca…..nimic! Asa ca nu vom scrie deloc despre acestea.

Ramane astfel doar sa facem unele scurte consideratii asupra activitatilor in care am fost implicati in mod direct. Nu mica ne-a fost surprinderea atunci cand am constatat interesul sporit – al publicului larg, dar si al colectionarilor care ne-au vizitat standul – pentru unele exponate din categorii pe care nu le consideram chiar top of the top privind preferintele. Daca Game of Thrones (GOT) si The Walking Dead (TWD) se intrec in continuare pentru suprematie atat la nivelul serialelor TV, dar si al figurinelor, daca Marvel a invins DC in perioada Comic-Con (oarecum de asteptat, avand in vedere ultimele premiere: Captain America: Civil War si X-Men:Apocalypse), preferintele pentru personajele manga/animes, reprezentate prin exponatele renumitilor producatori japonezi, au fost (sensibil) mai numeroase decat acelea pentru fantasticii supereroi proveniti din lumea comics. In ceea ce priveste jucariile si accesoriile specifice unui astfel de eveniment, intrebati-i mai bine pe numerosii copii veniti insotiti de parinti sau pe adolescentii care ne-au vizitat intr-o pauza de ….gaming.

Tombola. Da, tombola – surpriza promisa si una dintre actiunile noastre importante. Le multumim tuturor celor peste 150 de participanti care au completat chestionarul (nu a fost chiar usor de gasit un locsor si 2-3 minute cat de cat linistite in jurul standului nostru) si o felicitam pe Diana pentru obtinerea marelui premiu, o statueta de 39cm inaltime venita de la Ubicollectibles si reprezentandu-l pe Ezio din Assassin`s Creed in The Leap of Faith. Daca Ezio a fost deja adjudecat, dorim sa reamintim si pe aceasta cale ca toti participantii la tombola pot beneficia de o reducere de 10% la produsele noastre pana la data de 01 iulie 2016.

 Well…..nu am terminat nici cu multumirile, nici cu premiile si nici cu EECC 2016. Am fost deosebit de incantati de vizitele prietenilor nostri – mai vechi sau mai noi – pe unii dintre ei intalnindu-i pentru prima oara fata in fata abia acum, chiar daca ne stiam de multa vreme din mediul online. La fiecare editie Comic-Con sunt din ce in ce mai multi, fapt ce ne bucura si pentru care le multumim din nou. Si, pentru a celebra prezenta printre invitatii evenimentului a actorului Charles Dance (un actor cu adevarat mare, pe care l-am urmarit recent in Pride, Prejudice and Zombies – merita vazut, in caz ca nu aveti….prejudecati!), va propunem drept premiu pentru aceasta editie a revistei pe nimeni altul decat pe Tywin Lannister din Game of Thrones, sub forma unei statuete superdetaliate de 20cm inaltime si prevazuta cu stander personalizat (producator: Dark Horse). Mult succes!

East European Comic-Con 2016 s-a incheiat de cateva zile si deja incepem sa ne gandim la editia din 2017. Dar pana atunci, speram sa ne vedem cu totii la (ICE) Comic-Con din aceasta toamna!