Action Figures

& Collectables

Mail

Telefon

0730 061 110

We’re The Walking Dead, by Adina Marasoiu

Rick Grimes a ajuns în sfârșit în colecția mea de figurine! De fapt a ajuns acum câteva săptămâni bune dar ba gripă, ba busy busy, ba nu mai știu ce… și nu am reușit să scriu două-trei rânduri despre figurina pe care mi-o doream de fooooarte multă vreme.
De-a lungul timpului, (cam tot atât cât i-am bătut la cap pe cei de la 101figurine că eu vreau și vreau Rick Grimes) am urmărit o serie de recenzii ale figurinelor McFarlane Toys. Seria 6 a figurinelor inspirate din serialul de mare succes al celor de la AMC – The Walking Dead mi se pare grozavă. Printre cele mai reușite figurine lansate de McFarlane. Abraham Ford si Hershel Greene arată foarte bine. Singura figurina din serie care e cam mneah! e Carol Peletier… Nu știu ce au avut cu fața ei… Dar despre Carol vorbim altădată.

Rick Grimes… Eroul acela altfel.

Dacă nu mă înșală memoria, aceasta este a patra versiune Rick Grimes de 13 cm lansată de McFarlane… A fost lansată la începutul lui 2015.

Ambalajul este simplu, cel folosit încă de la seria 3 a figurinelor inspirate din serial. Doar imaginea de fundal este diferită.

IMG_3648

Să vedem accesoriile mai întâi. Rick vine cu revolverul său Colt Python, pistol cu o lanternă – amortizor, d-rings cu lanț de metal, o macetă și o extra mână dreaptă bandajată. Pentru cei care au urmărit serialul, aceste accesorii nu reprezintă nicio surpriză. :) Îmi place că cei de la McFarlane nu sunt zgârciți când vine vorba de accesorii.

IMG_3650
Comparând figurina mea cu pozele versiunilor anterioare este clar că aceasta este versiunea cea mai bună de până acum. Sculptura seamănă cu Andrew Lincoln (actorul britanic care îl interpretează pe Grimes în serial). Nu pot spune că seamănă perfect; aici cei de la McFarlane mai au de lucrat dar sunt pe drumul cel bun… că tot se laudă ei că folosesc scanarea 3D în realizarea figurinelor. Din unele unghiuri seamănă… bine; dar privit din față… parcă, parcă lipsește ceva… Poate culoarea destul de ștearsă a ochilor. Nu pot să îmi dau seama exact ce lipsește.
Fața este pictată OKish, culorile sunt naturale dar, după cum spuneam, parcă ochii sunt cam ”în ceață”. Ce am mai observat este că vopseaua folosită pentru a reda culoarea pielii de pe față este ușor diferită în comparație cu vopseaua folosită pe brațe și gât. Ce se întâmplă dacă amâni review-ul unei figurine? Începi să observi toate alea alea… :P

IMG_3651
Sculptura corpului este mai mult decât OK. Cămașa este plină de cute, pătată de transpirație, ruptă pe alocuri; pantalonii au cute sculptate care dau figurinei impresia de mișcare; cizmele cowboy completează ținuta. Cei de la McFarlane au mers atât de departe încât au sculptat și vopsit verighetă și un ceas pe mâna stângă. Centura de la pantaloni este foarte detaliată, are tot felul de săculețe și chiar un briceag la spate (este doar sculptat). Tocul pentru revolver este foarte bine realizat, se poate observa textura în poze, iar micuțul revolver stă foarte bine în el.

IMG_3652
Figurina are 22 de puncte de articulație, se mișcă destul de bine. Mare atenție când încercați să înlocuiți mâna dreaptă. Mulți colecționari au avut probleme… adică s-a rupt pivotul. La mine până acum a rezistat dar nici nu am tras foarte tare de mâna aceea.
Capul este pe bilă; umerii, coatele, încheieturile mâinilor, șoldurile și genunchii au articulație de tip pivot-balama; figurina poate pivota la mijloc dar mișcarea este destul de greoaie – nu are articulație cu bilă; gleznele au articulații cu bilă dar nu prea pot fi mișcate decât stânga dreapta… Eu am cam tras de ele și am rămas cu o cizmă în mână. No biggie: a intrat la locul ei.

IMG_3653
Concluzia? Dacă ești fan The Walking Dead trebuie să ai figurina asta. Trebuie să fie acolo pe raftul tău cu action figures! De unde poți să o cumperi? De pe 101figurine.

IMG_3654

IMG_3655

IMG_3656

IMG_3657

IMG_3658

IMG_3659

IMG_3660

IMG_3661

IMG_3662

IMG_3663

Comentarii

Adauga un comentariu