Recenzie Michael Myers, Neca by Schwerer Gustav

“Intotdeauna am stiut ca se va intoarce. In acest oras Michael Myers este un mit, un Bau-Bau, o poveste de speriat copiii, dar acest Bau-Bau este real si un asemenea rau nu inceteaza niciodata, ci doar inainteaza in varsta, mai intunecat si mai determinat.”

Au trecut 40 de ani de cand Laurie Strode a supravietuit atacului furibund al lui Michael Myers intr-o noapte de Halloween. Acum ea se confrunta cu o terifianta confruntare cu Michael, fiindca acesta se reintoarce in Haddonfield, Illinois. De aceasta data insa ea este pregatita.

Bun gasit la prima mea recenzie pe blog-ul 101 Figurine. Astazi voi trata subiectul NECA Halloween 2018 Ultimate Michael Myers.

Accesorii ***

Figurina este insotita de urmatoarele accesorii: un cutit, un ciocan, un vatrai, o piatra funerara, un dovleac jack-o-lantern, capul sectionat al unei victime, un cap aditional si mai multe maini inter-schimbabile. Ea masoara aproape 8 inch, adica aproape 20 cm inaltime. Piatra funerara a lui Judith Myers este destul de masiva insa mi se pare un pic cam subtire ca sa fie realista. Literele sunt ingrijit gravate si a fost aplicat un strat subtil de weathering. Mi-ar fi placut sa vad si niste crapaturi in suprafata pietrei asa cum s-a intamplat in cazuri anterioare. Poate ca nu este cel mai interesant accesoriu, insa este binevenit. Dovleacul este prevazut cu un led cu flicker. Partea de sus a lui este butonul de activare a afectului luminos. Singurul aspect care deranjeaza un pic este faptul ca placuta cu componenta electronica din interior devine vizibila in momentul aprinderii led-ului. Capul taiat al ofiterului, transformat de catre Michael intr-un jack-o-lantern sinistru este un alt accesoriu cool. Cei mai inventivi vor putea sa adauge probabil un led in interior si sa-l faca si mai interesant. La realizarea acestuia s-a folosit asemanarea cu unul dintre creatorii efectelor speciale din film. Cutitul similar cu cel de la Ultimate Jason si nu i-ar fi stricat un pic de vopsea rosie pentru mai mult realism. Vatraiul pare foarte fragil si cred ca va ramane in cutie pentru mai multa siguranta. Ciocanul este in schimb insangerat dar mi se pare usor subdimensionat. Mainile inter-schimbabile sunt foarte utile pentru ca Michael sa poata apuca toate aceste accesorii, insa cea mai interesanta mi se pare cea cu doua degete taiate, ca in film. Capetele, desi par identice la prima vedere, au mici diferente intre ele, dar care nu sunt suficient de evidente ca sa justifice includerea unuia ca si accesoriu. Diferenta majora consta in vopsirea in negru a interiorului mastii, pentru a crea acea imagine clasica a lui Michael, in care ochii nu se disting. De asemenea una dintre masti are mai putin weathering, probabil referindu-se la un moment anterior in cronologia filmului. As fi preferat desigur sa am capul alternativ fara masca, insa in film nu a apartut niciodata fata actorului, decat partial. Una peste alta, desi nu impresioneaza prin varietatea lor, obiectele iconice din film se regasesc pe lista si intregesc caracterul “ultimate” al figurinei.

Sculptura si vopseaua ****

Desi este o figurina care nu exceleaza printr-un numar foarte mare de detalii, Michael fiind imbracat intr-o salopeta uni, foarte simpla, iar masca din latex purtata de el nu ofera producatorului figurinei oportunitatea de a furniza o gama variata de expresii faciale, ea reuseste totusi sa transmita sentimentul de autentic. Masca este mult mai bine realizata in comparatie cu editiile anterioare, bazate pe filmul original si pe remake. Vopseaua aplicata este in cele mai multe cazuri corect aleasa si textura pusa in evidenta foarte bine. Masca are la baza o vopsea alba peste care s-a aplicat un wash cu vopsea neagra si bej pe alocuri. Salopeta este albastra iar incretiturile materialului sunt reliefate cu ajutorul unui dry-brushing maroniu-verzui. Se distinge chiar si locul unde acesta a suferit o rana punctiforma in zona pieptului, de culoare rosie. Acelasi procedeu a fost folosit si in cazul pantofilor, facandu-i sa para uzati si murdari.

Articulatii ****

Figurina are o articulatie sferica la cap si desi este impiedicata de forma mastii, miscarea de inclinare iti ingaduie sa obtii toate acele atitudini specifice personajului. Umerii sunt de tip ball-hinge, coatele au articulatie dubla plus rotatie, mainile sunt tip ball-peg, corpul are o articulatie sferica sub materialul cauciucat al salopetei dar nu se face prea mult simtita. Genunchii sunt ball-hinge si mascheaza foarte bine articulatia, iar gleznele la fel, permitand pivotarea. Recomand atentie la inlocuirea mainilor, fiindca noul tip de peg folosit este foarte subtire si poate ceda cu usurinta. Eu folosesc trucul cu apa fiarta. Inmoi mana in apa 10-15 secunde, dupa care aceasta iese cu usurinta. La fel procedez si in cazul articulatiilor blocate.

Nota personala

Cu totii am asteptat aceasta noua figurina de foarte multa vreme si probabil ca ne-am fi dorit sa fie din filmul original. Cu toate acestea, imaginea lui Michael din acest nou film Halloween, este un substitut suficient de bun pentru a atenua dezamagirea de a nu avea in colectia personala un Michael Myers la fel de bine realizat ca si Freddy, Jason, Leatherface sau Chucky. Acum pot astepta relaxat eventuala perspectiva a redobandirii licentei pentru filmele originale de catre Neca. Este o figurina reusita, cu un numar decent de accesorii si am avut sentimentul ca arata mult mai bine odata scoasa din cutie, fata de imaginile promotionale pe care le vazusem anterior. Evaluarea mea este de patru stele din cinci si o recomand pentru toti fanii francizei, ai genului horror sau pur si simplu colectionarilor obisnuiti de figurine.

IMG-20190209-WA0000 IMG-20190209-WA0001 IMG-20190209-WA0002 IMG-20190209-WA0003 IMG-20190209-WA0004