MATTEL – ECW CM. PUNK / RINGSIDE COLLECTABLES EXCLUSIVE (2014) *REVIEW*

punk 1

 

Salutare 101jucarii :) !

Sunt Stefan, iar astazi revin cu cel de-al doilea review, realizat cu ocazia concursului de vara. De data aceasta am pentru voi o recenzie cu totul deosebita, adusa ca omagiu unui superstar de exceptie, din seria Best in The World si pentru ca Drugs free :)! Vorbim aici de nimeni altul decat omul care-si vrea din tot dinadinsul inghetata, cat si cel ce in fiecare seara intreba compania, cu un curaj si o aroganta iesita din comun: “Auziti, dar eu pe cine bat mar in seara asta?”. Ma refer desigur la inegalabilul si unicul CM Punk! Un vintage CM Punk!.
Cel putin aceasta este varianta Ringside Collectables Exclusive, despre care voi avea ocazia sa va vorbesc in cele ce urmeaza. Totodata, cate lucruri de spus despre aceasta imensa personalitate a wrestlingului profesionist! De ce sa ne limitam in a-i spune doar “Best in the World”, cand de fapt adevaratele calitati ce-l definesc pe Punk, sunt desigur munca, excelenta si personalitatea, iar pentru a ajunge un superstar de top este nevoie din plin de aceste 3 mari calitati. Nu oricine se naste cel mai bun din lume, iar Punk nu uita de unde a plecat si cine este astazi. Este nevoie de ani de antrenament, rabdare si perseverenta.

CM Punk le-a avut pe toate, de asta a meritat din plin sa obtina toate aceste mari laude si performante, insa pentru adevaratii fani Straight Edge, Punk este mai mult decat atat: CM Punk este eroul local, iar Chicago, orasul sau natal, se poate mandri necontestabil cu cel mai longeviv campion wwe al erei moderne. CM Punk se mai remarca bineinteles si prin faptul ca este de doua ori castigator al servietei Money in the Bank dar nu oriunde, ci la cel mai mare eveniment al anului, Wrestlemania 24, respectiv Wrestlemania 25. Insa, pana acolo totul are un bun inceput!

Cariera sa incepe timid in promotiile independente, insa ambitia sa iesita din comun cat si dorinta de-as depasi idolul, Roddy Roddy Piper, il ajuta sa exceleze din ce in ce mai mult, de la un meci la altul. Ba chiar mai mult, la un moment dat ajunge sa fie considerat drept unul dintre cei mai recunoscuti si apreciati oameni din ROH (Ring of Honor), dupa Samoa Joe si Homicide. In Iunie 2005 acesta semneaza contractul cu WWE. Dupa semnarea contractului, compania il trimite pe Punk la Ohio Valley Wrestling (OVW) unde ajunge sa detina toate centurile acestei promotii.

Cand a fost trimis in ECW, Punk s-a bucurat de un succes enorm, nefiind infrant din Iunie 2006 pana in Ianuarie 2007. De aici, povestea lui CM Punk ca superstar de top incepe sa prinda contur din ce in ce mai mult, dupa ce tot in 2007 castiga pentru prima oara centura ECW, moment ce poate fi reprodus si prin intermediul acestei figurine de actiune. In ziua de azi, CM Punk a devenit un subiect intens de discutie, atunci cand vine vorba despre contractul acestuia cu WWE, alegand sa paraseasca compania dupa Royal Rumble 2014.

Totusi, chiar daca CM Punk s-a retras definitiv si nu se mai intoarce, el va ramane mereu pentru mine drept cel mai bun din lume, iar unui superstar atat de perfect asemeni lui, nu-i voi putea spune niciodata, “CM Punk fost superstar WWE” ci “CM Punk superstar”! , pentru ca asa este si asa v-a ramane mereu, cel putin in ochii mei.
Ma bucur totusi ca Mattel se gandeste mereu la fanii Punk, rasfatandu-ne intotdeauna cu figurine noi pe piata, insa figurina despre care voi discuta acum este cu mult mai speciala fata de celelalte. Pe langa faptul ca este exclusiva, figurina aceasta reprezinta in mare parte tot ceea ce inseamna clasicul Punk, si de aceea o ador :).

Este bine de mentionat totusi, ca aceasta nu este prima figurina Ringside Exclusive cu CM Punk. Trebuie sa ne aducem aminte ca a mai fost lansata in 2011 o asemenea editie ce-l imortalizeaza pe Punk in alta perioada de glorie a carierei sale, si anume Straight Edge Society. Acum, ca am clarificat toate aceste amanunte, haideti sa trecem la review-ul nostru, urmand sa luam toate capitolele in parte de la detalii si articulatii, pana la ambalaj si accesorii.

DESCRIERE, DETALII, ARTICULATII, AMBALAJ + ACCESORII

 

punk 2

Figurina este produsa bineinteles de Mattel, insa ceea ce o face exclusiva este desigur, colaborarea cu Ringside Collectables. La captiolul exclusiv, se poate pune si faptul ca vorbim aici despre un Elite Flashback , iar figurinele din aceasta categorie sunt in general foarte rare mai ales prin faptul ca sunt one per- case. Si mi se pare si logic sa fie foarte rare din moment ce Mattel se concentreaza foarte mult in zilele noastre sa reproduca legende de acum 10-15 ani cu ajutorul carora sa ne putem reproduce meciurile favorite din trecut. In concluzie, daca vom combina flashback-ul cu exclusivul, va iesi ceva in genul acesta, deci pertotal o figurina splendida si excelenta de care ne putem bucura , aducandu-ne aminte de momentele de glorie ale lui Punk din perioada ECW.
Din cate putem vedea, ambalajul este exact la fel ca stil de impachetare, insa ca aspect este complet diferit si vine cu o gramada de detalii atractive. Deci aspect diferit, insa nimic nou cand vine vorba de modul de impachetare. Este acelasi nou ambalaj in care sunt impachetate figurinele Elite, de la Seria 25 si pana in momentul de fata. Prima data cand ne uitam la cutie observam poza lui CM Punk specifica acestuia din 2007. De asemenea sus gasim logo-ul WWE, jos logo-ul Elite Collection Flashback iar in dreapta nameplate-ul rosu cu numele superstarului, in cazul nostru CM Punk, care vine dedesubtul nameplate-ului cu inscripita ECW Champion. Pe laterale, acelasi nameplate cu numele superstarului insotit de poza acestuia.

Pe spate il avem pe CM Punk Campion ECW in acelasi echipament inclus si cu figurina, in sensul ca nu gasesti absolut nicio diferenta intre echipamentul acestuia din 2007 si echipamentul de pe figurina. Poza de asemenea vine insoita de un bio in care ne este prezentat un scurt capitol al carierei lui Punk in perioada in care era Campion ECW. Este bine se mentionez totusi ca pe fata, pachetul este insotit si de stickerul Ringside Collectables Exclusive, asta pentru a confirma originalitatea figurinei. Si bineinteles, aspectul deosebit cu rosu si gri alaturi de logourile déjà cunoscute ale celebrului CM Punk. Pertotal un ambalaj de exceptie. Cand il deschidem gasim desigur figurina pozitionata intr-o tavita din plastic alaturi de toate accesoriile aferente . De asemenea, cutia mai este prevazuta in interior si cu un wallpaper pe care avem inscriptionat logo-ul lui Punk cu light grey.

 

punk 3

Trecand la capitolul detalii, tin sa precizez ca figurina exceleaza in mod deosebit. Imi place foarte mult ca cei de la Mattel au optat in alegerea mai multor detalii, mai nesemnificative totusi, dar care ajuta putin la aspect. Este vorba despre unghii care, din cate puteti vedea, au fost repictate cu negru. Tauajele de asemenea sunt perfect reproduse si foarte bine detliate. Din cate puteti vedea, majoritatea tatuajelor de pe brate si burta lipsesc, tinand cont ca acestea erau singurele tatuaje ale lui Punk din acea perioada. Headsculptul lui Punk din zilele ECW are un smiley face realizat perfect de catre echipa de design a celor de la Mattel, alaturi de piercing-urile de la urechi si respectiv buze care, de asemenea sunt foarte bine pozitionate. Nu lipsesc nici manusile albe ce ajung pana pe aproape de coate, cat si cele doua X-uri. Asemeni bocancilor, echipamentul este tot rosu cu negru doar ca prezinta cele 4 stele din Chicago, iar pe spate numele sau “Punk”.
La articulatii nu avem parte de nimic diferit, acelasi Elite ca de obicei de 18 cm si cu peste 20 de puncte de articulatie. Insa ceva diferit cu care se pot mandri cei de la Ringside, ar fi ca acest Punk este singura figurina produsa vreodata de Mattel ce vine insotita de Centura ECW. Un accesoriu cu adevarat rar si deosebit, pictat cu detalii uimitoare, perfect pentru adevratii fani vintage. Ca tot vorbeam de accesorii, figurina mai include un first time in the line si anume microfonul ECW, ce are pe el logoul modern la vremea aceea a brandului.

Si desigur cum puteam uita de celebrul sau tricou reprezentand un schelet cu o inima in interior. Minusul? Faptul ca este realizat din plastic si nu din material textil. Sincer, nu stiu cati inca accepta aceste tricouri ce arata groaznic si strica pe deasupra si aspetul figurinei. Daca venea si cu tricou din material textil, sincer figurina asta ar fi fost mai mult decat perfecta, insa in conditiile astea n-am decat sa-i scad un punct din nota finala.

NOTA + CONCLUZIE
Best in the world, Straight Edge, Made in Chicago, cel mai longeviv campion WWE din ultimii 20 de ani si cu siguranta superstarul meu favorit ever. Acesta este CM Punk . Tragem linie, iar de la mine figurina Elite Flashback Cm Punk ECW Ringside Collectables Exclusive primeste nota 9, din spimplul motiv ca tricoul este realizat din plastic cauciucat si m-am cam saturat sa-mi dea mereu senzatia de ieftineala. In concluzie aceasta figurina merita cumparat chiar daca pretul este putin cam piperat, iar daca esti fan Punk este musai so o ai. Si ce mod mai bun sa faci rost de ea daca nu prin intermediul celor de la 101jucarii :)!
Pai cam atat ar fi pentru astazi cat si pentru cel de-al doilea review pentru concurs din cele inca 3 care vor urma. Totodata, va multumesc mult pentru timpul acordat in a-mi citi acest recenzie, si ne revedem iar la reviw-ul cu numarul 3, despre care, apropo: nu dau spoiler :).
Eu am fost Stefan si le urez multa bafta in continuare atat celor de la 101 cat si participantilor la concurs.
Va salut!