HAPPY NEW….ACTION FIGURES!

Mda. E greu. Si cand spun ca e „greu”, presupun ca stiti cu totii la ce ma refer. Incep sa scriu aceste randuri in data de 26 decembrie, cand urmarile unui Craciun „greu” se resimt inca din plin. Probabil ca sunteti cu totii in asentimentul meu atunci cand spun ca e foarte greu sa lucrezi, sa gandesti si sa incerci sa scrii ceva interesant in perioada asta „grea”, cuprinsa intre Craciun, Anul Nou, Sf. Ion, etc…. Cei care nu sunteti in asentimentul meu – cu tot respectul – dar nu va cred! :p

Insa nu am incotro. In primul rand, pentru ca am un task de realizat. Un task, care, trebuie sa recunosc, nu este deloc neplacut din punctul meu de vedere. Altfel, nu as scrie. In al doilea rand, pentru ca figurinele noi de la www.101figurine.ro nu ma lasa. Sunt multe, venite in valuri din cateva colturi ale lumii (unele cu ceva intarziere, e drept, dar asta nu ni se datoreaza) si arata exceptional. Trebuie sa va prezint cateva dintre ele si o voi face cu bucurie si placere, pentru ca toate merita din plin!

Inainte de figurine insa, revenim la o promisiune pe care v-am facut-o acum vreo 2-3 luni. Era o surpriza pe atunci, o idee inca nematerializata. Dar in luna decembrie ea s-a concretizat sub forma parteneriatului nostru cu Creative Monkeyz. Unii dintre voi ii stiti pe Iobagg si Toporceanu, i-ati intalnit in carne si oase pe la diverse evenimente sau le-ati urmarit creatiile online. Urmariti-o si pe aceasta, daca nu ati facut-o pana acum: https://www.youtube.com/watch?v=ueyn1MVqzbY. Sunt interesanti, deosebiti, cu umor de buna calitate si – intr-adevar – foarte foarte foarte foarte creativi! Si nah, sunt si Monkeyz, daca le place lor sa isi zica astfel. Noi le multumim pentru clip si vi-l recomandam inca o data, chiar daca intre timp Pyro si Walter si-au gasit noii stapani, fericitii castigatori ai concursului initiat de catre Creative Monkeyz & 101 Figurine.

Atat Pyro (Team Fortress), cat si Walter (Breaking Bad) fac parte dintre noutati, dar nu dintre ultimele noutati. Deoarece l-am mentionat pe Walter, trebuie sa spunem ca il gasim acum printre figurinele noi de tip Bobble Head (am explicat mai demult ce inseamna acest concept) dar si POP(ular) Vinyl, o categorie in cadrul careia personajele, indiferent cat de „fioroase” sau de „serioase” ar fi ele, primesc caracteristici de papusi si jucarele, ele putand fi astfel apreciate si de catre cei de varsta mai mica – dar nu numai! – fara a se speria. Iata cum zombies ingrozitori din The Walking Dead – Penny si Bicycle Girl Walker (daca vorbim de personajele din acest serial, puteti gasi printre noutati reprezentarile „serioase” ale lui Rick, Andrea, Dwight sau un Punk Rock Zombie) – Walter White (da, da, acelasi Walter din Breaking Bad), coruptul politist Mike Ehrmantraut sau razboinicul Connor din Assassin’s Creed devin haiosi si amuzanti sub forma de POP Vinyl Bobble Head.

Oh, Assassin’s Creed. Connor Kenway face un pas enorm de la POP Vinyl Bobble Head pana la Play Arts Kai si se transforma intr-o figurina superarticulata si superdetaliata de 28cm inaltime, cu multiple accesorii. O figurina absolut desavarsita! Si asta nu e totul. Jocul Assassin’s Creed: Unity a fost lansat doar in noiembrie 2014, dar versiunea engleza a revistei PC Game considera ca poate deveni cel mai bun din intreaga serie. Pe fondul sangelui improscat din capetele taiate de necrutatoarea ghilotina, al prafului de pusca, al luptelor de pe baricade, al tradarilor si al rasturnarilor de situatie din perioada Revolutiei Franceze, dulelul protagonistilor – intre noul Asasin Arno si Elise, reprezentanta Templierilor – se anunta unul grandios. Nu doar la nivelul eroilor, ci si la nivelul figurinelor statuete, unde se mai adauga si noile reprezentari ale legendarului Altair si misteriosului Ah Tabai. Sunt atat de reusite si imi plac atat de mult incat m-am gandit sa ii sugerez (extrem de subtil, dupa cum puteti vedea….:D) Mihaelei sa ma premieze si pe mine cu o astfel de figurina! Cu toata onestitatea, nu sunt doar pentru fanii Assassin’s Creed, nu sunt doar pentru cei ce indragesc si colectioneaza figurine, sunt pentru toti cei ce iubesc reprezentarile frumosului sub orice forme!

Sa nu credeti ca daca m-am extaziat in fata figurinelor-statuete de la Assassin’s Creed, celelalte noutati ar fi urate. Nuuu, sub nici o forma! Cum ar putea fi oare considerati urati sau nereusiti ultimii Predators (seria 12, dar nu numai), uimitoarele personaje din Magic The Gathering (nu stiu sa il joc, dar imi plac cum arata planewalkers astia superarticulati), editia deluxe cu multiple accesorii 30th Anniversary Ultimate Freddie Kruger sau, mai ales, Green Arrow, Thor si Batman, reprezentari ARTFX la scara 1/10? Just relax and take a look at them! At all of them!
Acestea nu sunt nici pe departe toate noutatile. Dar ajunge pentru acum cu prezentarile. Ajunge si cu postarile pe blog pe anul acesta. Asa ca inchei: Sarba(u)tori Fericite (pe asta am furat-o de la Creative Monkeyz!) in continuare, Happy New Year si Happy New Action Figures! Desi sunt sigur ca e la fel de adevarata si expresia (Action) Figures Forever! :)