Dutch Review – C. Andrei

Salutare!
Tinand cont ca s-a dat startul unui concurs de review-uri pentru action figures, la sugestia…unei persoane deosebite, zic eu…am decis sa particip.
Nu pot sa spun ca dintre toate figurinele am una pe care o prefer in mod special, pentru ca fiecare are cate ceva interesant ( o sa cam folosesc termenele originale, direct din engleza americana pentru ca mi se pare ca in romaneste suna cam aiurea..). Adica un head-sculpt, un anume accesoriu ( un anume model de arma alba sau de foc, un back-pack cum este cazul predatorilor sau un painting mai deosebit..).
Deoarece colectia mea de action figures a inceput cu Jungle Extraction Dutch din Seria 8 Predator , voi incepe si eu seria de review-uri ( cel putin asa ma gandesc acum, sa fac mai multe ) tot cu el.

arnold 2 arnold1
Cand m-am uitat pe site-ul vostru, www.101jucarii.ro mi-au atras atentia in mod special figurinele din seria Predator, mai ales cele care il intruchipeaza pe Arnold, actorul care m-a impresionat inca de la primul film pe care l-am vazut intr-o seara tarzie de vara ( pe caseta video, evident). Si, mare fan fiind, mi-am zis : pai cum sa nu imi cumpar eu tocmai o figurina cu Arnold..? Mai ales dintr-un film pe care il am in colectia personala si care este in topul preferintelor mele de atata timp…
Si asa..am plasat comanda si am asteptat sosirea coletului care dupa cateva zile – nu multe, 2 sau 3, ca a venit cu Posta Romana, a ajuns cu bine. Pachetul sigilat, ambalat frumos si figurina protejata corespunzator, stiut fiind faptul ca figurinele (Neca in acest caz) sunt foarte fragile din cauza multitudinii de puncte de articulatie).
Nu am deschis pachetul imediat, deoarece am un oarecare obicei: nu deschid coletele decat dupa 2-3 zile. Dupa aceasta perioada am decis sa il eliberez pe Arnold din “cusca” de carton si plastic care de altfel arata super ( pentru asemenea figurine, si ambalajele sunt pe masura, eu pastrez toate cartoanele de la ele, arunc doar partea de plastic).
Si iata-l in toata ‘splendoarea ‘ lui…un Arnold la o scara mai mica (7 inchi ) perfect detaliat. Figurina il surprinde pe maiorul Alan ‘Dutch’ Schaefer in partea de inceput a filmului, cand trupa de elita pe care o conduce prin jungla amazoniana in misiunea care le-a fost desemnata ia primul contact cu dusmanul. Aparent, un grup de gherila..mai apoi..totul se va transforma intr-o surpriza extrem de neplacuta…
Figurina arata senzational, NECA s-a intrecut pe sine zic eu ( figurina este printre cele mai bune reprezentari ale unui personaj de film, desene animate, muzica sau tv-show-uri produse ever…). Head-sculpt-ul mi-a atras atentia in mod special, deoarece surprinde in cele mai mici detalii toate trasaturile fizice ale caracterului principal din film..Pana si trabucul atat de ‘drag ‘ lui Arnold si nelipsit din viata lui personala dar si din cateva filme ale sale, este prezent (aici eu sunt de parere ca NECA ar fi putut sa faca trabucul ca accesoriu si nu ca extensie a headsculpt-ului, astfel incat posing-urile sa poata fi si mai variate). Dar trecem peste…un detaliu minor totusi..
Imbracat cu vesta lui plina de incarcatoare si grenade, Dutch vine accesorizat cu un cutit, un pistol Desert Eagle, nelipsitul M16 (varianta AR-15/SP1 mai exact), evident cu un lansator de grenade (M203) atasat si o maceta – atat de utila in zonele cu multa vegetatie deoarece accesul este ingreunat de increngatura acestora . Toate aceste accesorii sunt extrem de bine detaliate. Pusca de asalt are chiar si ceva urme de uzura in zona lansatorului de grenade, exact ca in film..vopsea ce imita metalul zgariat…foarte-foarte..tare, ce sa zic..
Fiind o figurina super-articulata, intra in categoria super-poseable (superpozabil). Cele peste 20 de articulatii il fac pe Dutch capabil sa pozeze in cateva ipostaze care reinvie -cu ajutorul unei figurine Predator adecvate-, scene captivante din filmul cu acelasi nume. Dar sa le luam pe rand..
• Capul – se poate roti, apleca si ridica in jurul gatului, de care este articulat.
• Torso-ul – se poate roti in jurul taliei
• Umerii – articulatie dubla, se pot roti 360 grade in jurul axului imaginar al mainii si se deplaseaza sus-jos
• Coatele – articulatie dubla, la fel ca si umerii
• Palmele – articulatie simpla, se pot roti in jurul incheieturilor
• Picioarele – articulatii duble, astfel : articulatiile de la baza bazinului permit rotatie si deplasare inainte- inapoi si stanga-dreapta, cele de la genunchi permit rotatie in jurul acestora si flexie, iar gleznele permit si ele, rotatie in jurul lor si deplasare usoara inainte-inapoi, plus stanga-dreapta…
Cam atat ar fi de spus despre aceasta figurina care asa cum am mai afirmat si mai inainte, m-a impresionat de cand am vazut-o si careia imi permit sa ii dau si un calificativ ’overall’, sarind peste ‘categorii’ sa le zicem: painting, sculpting, accesories, articulations si deasemenea, posing.
Adica un mare 10 cu felicitari pentru NECA… !