Tech Noir T-800 – dublu review C. Andrei

Bun gasit din nou!

Deoarece primul review a iesit cat de cat bine, dupa parerea mea si s-a si “publicat” pe wall-ul 101 figurine si 101 jucarii, m-am hotarat sa continui, dar de data aceasta cu un review … la dublu.
Mai precis, figurinele Tech Noir T-800 si Tech Noir T-800 Battle Damaged care sunt pentru mine, ca fan Arnold in general si fan Seria Terminator in particular, doua replici foarte reusite ale personajului interpretat de Schwarzenegger in filmul care a dat startul francizei cu acelasi nume.
Am sa sar de data aceasta peste introducere si am sa incep sa prezint figurinele.

terminator1
Prima varianta este accesorizata cu un AMT Hardballer Longslide (o serie de pistoale clona ale .45 ACP Colt 1911), echipat cu un vizor laser si un Uzi AMI de calibru 19mm il intruchipeaza pe T-800 cand intra in clubul de noapte Tech Noir pentru a-si gasi tinta, Sarah Connor si a o elimina, rezolvand astfel viitorul in favoarea Skynet.
Alaturi de aceste doua arme de foc mai gasim si o mana de schimb, astfel incat Terminatorul isi poate folosi la maxim puterea de distrugere de care dispune.
Cutia de prezentare este, asa cum Neca ne-a obisnuit, frumos realizata, ca pentru o figurina de talia Terminatorului. Ambalajul, identic tuturor figurinelor si suficient de rezistent sa protejeze figurina in cazul unui transport in conditii normale, ascunde o replica de 7 inch – evident, de exceptie – a temutei masinarii de ucis din filmul care a revolutionat industria cinematografica din punct de vedere al efectelor vizuale ( in mod special cele in care se pune accent pe ce se ascunde de fapt sub tesuturile aparent umane – un ucigas perfect, aproape invincibil care isi duce mereu misiunile la bun sfarsit, indiferent de situatie si de cat de deterioarat este).
Head-sculptul, asemeni celui din seria Predator, surprinde in detaliu trasaturile brute ale lui Arnold, care s-a mulat ca fizic si accent perfect pe acest rol din film. Desi o asemenea aparitie in miez de noapte ar fi trebuit sa sperie orice fiinta, baietii veseli de la Observator nu au parut deloc impresionati de ‘cererea’ muntelui de muschi : ‘Your Clothes. Give it to me’…Mare greseala…
Geaca de punk-ist, realizata dintr-un material mai moale, accesorizata si ea la randul ei cu un lant din metal (frumos gandit de cei de la Neca), pantalonii si tricoul fistichiu se potrivesc de minune personajului.
Armele din pachet sunt si ele extrem de bine detaliate pentru o scara totusi destul de mica. Neca sta bine si la fineturi… :)
Figurina nu exceleaza la capitolul articulatii, fiind mai degraba o figurina-statueta dar si asa, parerea mea este ca toate figurinele din seria 1 sunt mai bine detaliate decat cele din seria 2 (ma refer strict la filme), ceea ce le face pentru mine la fel de valoroase ca unele full articulated.
Dar sa detaliem putin :
Capul – este tip ball-jointed, capabil sa se roteasca in jurul axului si sus-jos.
Torso-ul – permite doar rotatia in jurul bazinului
Mainile – permit rotatie la 360 de grade la nivelul umerilor – nu inteleg de ce– si deplasare stanga-dreapta.
Pumnii – articulatie la fel ca si gatul, ball – jointed, permit deplasari si rotiri la 360 de grade
Cizmele – permit rotatie la 360 de grade in jurul lor – iar nu inteleg de ce, doar nu intorc piciorul la spate…
Peste toate, paint-jobul este foarte reusit iar incheieturile, desi nu au un range motion foarte variat care fac ca figurina sa nu poata fi aranjata in foarte multe pose-uri (nu este la fel de pozabila ca cele cu peste 20 de puncte de articulatie ) dau impresia la prima vedera ca nici nu exista si privesti o statueta de fapt (sunt totusi gandite si ascunse foarte bine).
Nota pentru figurina, overall este tot maxima, adica 10 si consider ca a meritat toti banii, fiind un ‘must have’ pentru toti colectionarii de action figures care sunt si fani ai seriei Terminator.

terminator 2
Cea de-a doua varianta, cea damaged are cateva particularitati. Figurina vine ‘echipata’ cu un battle- damaged head si o mana de schimb (antebratul drept mai precis), tot in varianta damaged – tocmai acestea doua sunt punctul forte al acestei ‘capodopere’ Neca. O figurina extraordinara si aceasta, desi la fel ca si varianta clasica de Tech Noir descrisa mai sus, nu are prea multe articulatii.
Geaca, de data aceasta, ca si pantalonii de altfel, au alt paint, mai inchis, care sustine varianta unei lupte grele cu un om, de la care probabil nici chiar el, masinaria de ucis suprema, nu se astepta sa opuna atata rezistenta..
Singura articulatie in plus – oarecum – este cea pentru mana partial distrusa al carei mecanism este foarte bine detaliat – pistoane, sange… Antebratul se poate deplasa din cot, sus-jos mai mult decat poate antebratul figurinei clasice si permite astfel un pose clasic : Terminatorul privindu-si mana ‘ranita’…
Singura arma a robotului este un shot-gun Ithaca 37 care era – la acea data cel putin – in dotarea politiei americane, arma de care se foloseste totodata si Kyle Reese in incercarea lui de a o salva pe Sarah Connor si a anihila namila care era pe urmele ei.
Gata si cu acest dublu-review.…ambele figurine sunt acum in colectia mea si nu regret nicio clipa ca le-am achizitionat, desi mai intai am studiat toate review-urile si am revazut filmul…
Nota maxima cu felicitari si de aceasta data, Neca !