POST….COMIC-CON 2015

So…ne-am tras putin sufletul (poate putin mai mult decat ar fi trebuit, dar a fost intr-adevar foarte obositor pentru noi) si ne-am ordonat gandurile. East European Comic-Con 2015 a trecut dar ne-a lasat  – nu doar noua, ci suntem convinsi ca tuturor celor care au fost prezenti – multe impresii. In mod categoric, impresii bune! Cateva dintre ele, in randurile ce urmeaza. Cei care au fost acolo, pot sa confirme. Sau sa ne contrazica, desi nu cred. Cei care nu au fost…pot citi postarea de fata ca sa isi faca macar o idee sumara, sa vada ce au pierdut si …sa ii vedem la anul!

Asadar, impresiile sunt mai mult decat favorabile. As spune ca a fost undeva intre foarte bine si exceptional. Nu exceptional, pentru ca exceptionalul nu poate fi depasit dar viitoarele editii Comic-Con pot creste, avand in vedere potentialul existent in acest moment. Si de aceasta data s-a vazut un progres fata de anul trecut, la fel cum editia din 2014 a insemnat o crestere fata de anul inaugural – si deschizator de drumuri – 2013. Pentru toate acestea, nu putem decat sa ii felicitam pe organizatori. Experienta acumulata in evenimentele anterioare a facut ca acum sa fie (si) mai organizat, (si) mai interesant, (si) mai placut, si mai bine, si mai….cum vreti voi – in sens pozitiv, evident!

Pe invitati ati putut sa ii cunoasteti sau macar sa ii vedeti. Daca nu live, atunci pe site-ul oficial al evenimentului. Nu am participat la intalniri si la Panel Sessions, dar dupa cozile formate la fiecare dintre ei pentru autografe si poze si dupa reactiile favorabile pe care le-am auzit, au fost un succes. De asemenea si sectiunea artistilor, Artists’s Alley a fost bine „pavata” cu ilustratori, desgneri si colaboratori – romani si straini – ale unor comics, unele dintre ele aflate la inceput de drum, altele mai mult decat prestigioase. Sa nu ii uitam pe YouTube-ri (am scris corect?), dar mai ales pe gameri. E drept, nu am luat parte la liga…League of Legends sau la alt campionat organizat de catre Electronic Sports League Romania, nu m-am atins nici macar de boarding games sau de alte categorii, dar aglomeratia si strigatele de bucurie, entuziasmul si fetele concentrate sau zambitoare, energia pe care simteai ca o degaja sala plina de simulatoare, pc-uri si console video….toate acestea la un loc spun mai mult decat o mie de cuvinte sau sute de imagini!

In schimb i-am vazut pe Cosplayers. Toti cei prezenti i-au vazut. Nu aveai cum sa nu ii vezi pentru ca se plimbau peste tot, prin toate pavilioanele expozitionale si pe toate caile de acces dintre ele. Mai multi? Parca da. Mai originali? Da. Mai interesanti? Cu siguranta da si cu siguranta misiunea celor care jurizeaza Cosplay contests devine din ce in ce mai dificila, cu fiecare editie care trece. Mai organizati? Habar nu am si pana la urma nu are asa mare importanta. Nici macar cosplayers – soldatii spartani din 300 nu au atacat in mod organizat statia de metrou londoneza – impanziind scarile rulante, agitandu-se printre pasageri, repliindu-se pe peroanele de acces la trenuri si pregatind asaltul final asupra vagoanelor… clipul este excelent si il gasiti pe YouTube.

Nu am avut 300 in cele 3 zile (pentru noi au fost 4, deoarece ne-am aranjat si pregatit standul in seara premergatoare deschiderii) ale East European Comic-Con 2015, dar am avut Game of Thrones – Urzeala tronurilor. Si am avut un tron cu adevarat magnific, mult mai bine pus in evidenta decat la editia de anul trecut. Mai luminat, decorat fastuos si elegant amenajat cu efecte de fundal, motiv pentru care toti cei care s-au fotografiat pe el pot deveni pretendenti reali la Iron Throne din Westeros, continentul celor Sapte Regate cu capitala la Debarcaderul Regelui….

In preajma Tronului am stat si noi. Noi – expozantii care am ocupat parterul si etajul pavilionului C1, noi – vendorii, dar si noi – 101 Figurine & 101 Jucarii, alaturi de mai vechii nostri prieteni de la Creative Monkeyz. Si poate ca magia lui Iron Throne a facut sa epuizam all items cu Game of Thrones pe care le-am avut. Si poate ca si Saptamana DC, celebrata cu putin timp in urma la www.101figurine.ro a facut necesar ca acum sa cautam sa ne refacem cat mai repede stocurile cu Batman, Superman, Green Arrow, Deathstroke & Co. Sau poate ca standul nostru, mai mare si mai atragator  – altii au spus-o, desi nu cred ca e doar un simplu compliment; incercam sa ne perfectionam mereu, invatand si noi din experientele participarilor anterioare – a facut sa ramanem aproape fara niciun fel de accesorii dupa aceste 3 zile? All in all, ne declaram multumiti si satisfacuti: am participat la un eveniment grozav, am contribuit la el in felul in care ne-am propus, ne-am vazut si ne-am revazut prietenii si nimeni nu a plecat cu mana goala de la noi, ceea ce si speram inainte de Comic-Con. Am putut astfel aniversa in chip fericit implinirea unui an de cand 101 Figurine a iesit in lume. Asadar, Happy Birthday to…..us, chiar daca fara tort, dar impacati ca ne-am facut treaba! J

Concluzia este una clara: East European Comic-Con se confirma ca fiind cel mai important eveniment de acest tip din Europa de Est. East European Comic-Con merge inainte si merge bine! Toate aspectele demonstreaza ca se afla pe o panta ascendenta: mai mult (ajunge doar sa spunem ca numarul vizitatorilor a depasit acum 30000, in crestere serioasa fata de cei 22000 de la editia trecuta) si mai bine – ceea ce am incercat sa si aratam in randurile de mai sus. Asadar, nu putem avea un The End, ci avem…To Be Continued! Stim si cand: la anul, in 13-15 mai, tot la Bucuresti. Adica la East European Comic-Con 2016!