NUREMBERG TOY FAIR 2015: FIGURINE

Daca doriti sa aflati mai multe despre acest grandios eveniment din domeniul jucariilor si al figurinelor la nivel mondial, va invit sa cititi ultima postare din blogul nostru de pe www.101jucarii.ro. Daca doriti sa aflati si mai multe decat cele mentionate acolo, va invit sa vizitati www.toyfair.de. Daca nici asa nu sunteti satisfacuti, nu ramane decat sa va pregatiti pentru o vizita live, la editia de anul viitor, cea de a 67-a (din perioada moderna, evident)! Cu siguranta, pentru cei pasionati si foarte pasionati, ar merita din plin!
Asta cu o singura conditie. Sa aveti mai mult de 16 ani, pentru ca – din pacate, dar perfect justificat – copiii si adolescentii mai tineri de 16 ani – nu au acces. Este poate singurul aspect indoielnic, dar nu negativ (pentru ca motivele lui sunt foarte clare), pe care as putea sa il mentionez. In rest, totul este la superlativ, de la primele faze ale organizarii (incepute cu mult timp inainte fata de saptamana de desfasurare propriu-zisa a evenimentului), pana la fabulosul joc de artificii si vinul fiert oferit (gratuit) de catre organizatori la iesirea din pavilioanele mari, luminoase si bogat decorate in serile foarte reci de ianuarie si februarie din capitala Franconiei.

Nu vreau sa repet cele scrise in textul publicat pe www.101jucarii.ro. Dar trebuie sa mai adaug cate ceva, pentru ca voi sa aveti o impresie cat de cat clara a ceea ce a insemnat editia din acest an a Nuremberg Toy Fair sau Nurnberg Spielwarenmesse, asa cum este el denumit in limba germana. Evenimentul a fost impartit in nu mai putin de 12 sectiuni tematice diferite (fara a avea o legatura foarte distincta cu cele 12 + 6 pavilioane), la care s-au adaugat sectiunile speciale Best of China, World of Toys, Trend Gallery – Innovation made in Germany si Toys Business Forum. Si, pentru a realiza – chiar si intr-o mica masura – dimensiunile acestui imperiu al jocurilor si jucariilor, al cascadelor de sunete, lumini si culori – figurinele si accesoriile si-au gasit locul doar in cadrul unei singure sectiuni (departe insa de a o ocupa complet si pe aceasta!), grupata in 3 pavilioane si intitulata generic: Technical Toys, Educational Toys, Action Toys.

Pentru ca unii dintre voi – in special colectionarii impatimiti – ar putea fi interesati, iata pe scurt si cateva dintre aspectele tehnice si informatiile pe care le-am obtinut in urma contactelor si intalnirilor avute in cadrul targului. Intr-adevar, sistemul de distributie catre Europa a celor mai noi serii de action figures produse de catre companiile americane ar putea fi imbunatatit si se lucreaza la aceasta, recunoaste Thomas Smith de la Diamond Comic Distributors, Inc. – firma din Baltimore responsabila cu distributia produselor Diamond Select Toys si a liniei DC Collectibles. De ce cresc preturile la producatori, distribuitori si, implicit, la retailers? Cauzele sunt multiple si cateva dintre ele ne-au fost dezvaluite de catre reprezentantii marilor firme de distributie la nivel european: modificarea cursului euro/dolar, cresterea costurilor de depozitare din China (cel mai mare loc de productie din lume), epuizarea stocurilor destinate Europei si suplimentarea acestora de pe piata asiatica (japoneza/sud-coreeana)– cu taxele suplimentare aferente, cresterea costurilor cu logistica, etc. Nu sunt vesti foarte imbucuratoare in acest moment, dar cu totii trebuie sa ne adaptam.

Cat priveste figurinele, 2015 a debutat in mod spectaculos si se anunta in continuare extrem de spectaculos, „a banner year”, asa cum il prezinta Toychest. Noile licente cuprind serii excelente din The Walking Dead, Attack on Titan, Jurassic World, Mad MaxFury Road, Star Wars: Episode VII – The Force Awakens, Terminator: Genisys sau seriile Marvel Ant-man, Avengers: Age of Ultron si Fantastic Four. DC Comics si DC Collectibles dau replica prin Arrow, Batman (unde continua si fabuloasa linie Arkham), The Flash sau Justice League. Iar pe langa acestea, mai sunt si multe, multe, multe altele….

Vestile bune nu se opresc aici, dar mai lasam cateva dintre ele si la capitolul surprize, pe care le veti descoperi cat de curand pe site-urile noastre. Acum e timp doar pentru concluzii. Asadar: inovatie, creativitate, educatie si mult, mult, mult entertainment. Acesta a fost din punctul nostru de vedere Nuremberg Toy Fair 2015, cu trendurile, ideile si cu milioanele lui de exponate prezentate! Danke fuer alles!