NOUTATI LA SFARSIT….DE AN

Probabil ca ar trebui sa incepem cu o explicatie. O datoram tuturor celor care au accesat www.101figurine.ro si www.101jucarii.ro in perioada de Black Friday si de … „Black Friday”. Nu au fost putini. Este posibil ca unii sa fi fost dezamagiti ca nu au gasit reducerile de rigoare.

Am fost printre primii care am celebrat si promovat acest eveniment in tara, la fel cum am fost printre primii care am tras un semnal de alarma privind folosirea evenimentului intr-un sens tot mai…. mercantil (asta ca sa ma exprim in mod decent).Ajunge sa facem un simplu research pe Google sau Facebook si vom vedea de ce, intr-un limbaj cu o tenta de umor…amar, Black Friday devine tot mai mult in Romania….Black Fraier(!) Day  :(! De aceea nu am avut si nu avem de gand sa participam la o asemenea mascarada!

Acestea fiind zise, sa trecem la noutati. Sunt numeroase – ca de sfarsit de an – si de aceea am selectat doar cateva categorii pe care avem placerea sa le semnalam aici. De ce acestea? In primul rand, din subiectivism probabil, pentru ca ne plac mai mult unele figurine decat altele. :p. In al doilea rand, deoarece cu putin timp in urma, am avut intre noi o discutie despre filme vs. video-games.

OK, despre doua filme mai intai.

 Avengers: Age of Ultron a aparut pe marile ecrane la mijlocul anului, dar impactul lui in lumea action-figures este unul actual. Principalii membrii ai teamului si-au facut aparitia la noi prin statuete de tip ARTFX+ realizate la scara 1/10 (Hulk, Captain America) si, mai ales, prin Thor, Iron Man, Hulk si Cpt. America – toate superdetaliate, superarticulate, superpozabile, cu seturi de maini si parti ale fetei interschimbabile sau alte accesorii personalizate – toate acestea figurine tip Figuarts. Iar cand spunem Figuarts, se intelege o calitate exceptionala! Pentru ca tot l-am pomenit de mai multe ori pe Captain America – „poposit” printre Avengers AOU intre filmele in care este protagonist, The Winter Soldier (2014) si Civil War (2016) – il mai mentionam inca o data, de data aceasta sub forma unei oferte speciale: o figurina superdetaliata realizata in editie limitata (doar 7500 de exemplare produse), de colectie, la scara ¼, asta insemnand o inaltime de nu mai putin de 45cm!

Terminator este o alta franciza care si-a continuat seria in acest an. Cinstit vorbind, filmul Terminator: Genysis nu m-a impresionat. Insa figurinele produse, da. Noile versiuni ale robotilor ucigasi T-1000 si   T-800 arata foarta bine sub forma de figurine articulate de 18cm, cu accesorii arme (se putea altfel?). Dar preferatul meu ramane noul  T-800 din…vechiul Terminator 2, infatisindu-l pe un Arnold Schwarzenegger articulat in 25 puncte si alaturi de un intreg arsenal! Eh, „old, but not obolete”. Batran, dar nu perimat. Asta e propria caracterizare pe care si-o face T-800 in Terminator: Genysis. Si este perfect valabila si pentru actorul Arnold Schwarzenegger. Nu ma credeti? Priviti-l atunci pe Ultimate John Matrix intr-o super editie de colectie, aniversand 30 de ani de la premiera filmului Commando, dar la fel de superarticulat si superinarmat precum un Terminator! :)

Ne-am lungit cu filmele, asa ca o sa alocam mai putin timp si mai putine randuri jocurilor.

Recunosc, o fac putin intentionat, pentru ca de Mortal Kombat nu am fost niciodata entuziasmat. Nici de film (or fi mai multe?), nici de jocuri. Poate si deoarece nu le-am jucat vreodata. Documentandu-ma pentru descirerile personajelor, am aflat despre Mortal Kombat X (2015) si am aflat despre faptul ca eroii au versiuni..clasice si versiuni…alternative, cum sunt Raiden–Displacer Variant, Sub Zero-Ice Variant sau Scorpion-Bloody Variant. Dar figurinele arata bine: 15cm inaltime, multiple articulatii cu bila (confera o flexibillitate mai mare) si cu accesorii arme de tot felul…doar e Mortal Kombat, nu?

Nu sunt fan al Mortal Kombat, dar sunt un fan declarat al Assassin’s Creed. Imi place ideea de baza, imi place realizarea jocurilor, imi plac personajele, imi plac action-figures si statuetele care infatiseaza eroii. Syndicate, lansat cu putine luni in urma, este deja un hit. La fel si statuetele superdetaliate, de 33cm(!) ale fratilor Frye, Evie-The Intreprid Sister si Jacob-The Impetuous Brother, venite impreuna cu un accesoriu formidabil – Gauntlet with Hidden Blade (manusa de lupta cu lama ascunsa). Sunt impresionante din toate punctele de vedere: materiale, culori, litografiile din cutii si amblajul. Iar printre noile figurine din seriile mai vechi ale jocului, semnalam o premiera: este vorba de prima reprezentare a lui Arno in Eagle Vision – 15cm, superdetalii si o vopsea speciala, ce ii confera o stralucire usoara de un albastru pal, asa cum arata in joc atunci cand al saselea simt, abilitatea Eagle Vision este activata.

Asadar, sa te tot uiti (la filme), sa le tot joci (video-games), sa le tot admiri (pe figurine)! Thanks for reading us! And thx for visiting us!

P.S.  Va dorim tuturor o luna decembrie plina de bucurii si plina de…cadouri! Nici nu se poate altfel la sfarsit de an! :)