NE-A PLACUT LA COMIC-CON!

Unora poate li se va parea banal titlul. Nu, nu suntem in pana de inspiratie, dar cateodata credem ca este cel mai bine sa spui lucrurilor pe nume, simplu si direct. Asa se intampla si acum. Am putea spune multe – si cateva dintre impresii le vom descrie in randurile ce urmeaza – dar, in final, concluzia este una singura: ne-a placut la Comic—Con! Mult!
Suntem convinsi ca si voua v-a placut, tuturor celor care ati fost prezenti in cele 3 zile intense de manifestari, surprize, concursuri si care ati creat o atmosfera extraordinara. Si, fara falsa modestie, credem ca si www.101figurine.ro si-a facut debutul pasind cu dreptul in lumea reala si a lasat o impresie favorabila celor care l-au cunoscut pentru prima data cu aceasta ocazie.
Nu ne vom referi la program, activitati, invitatii (surpriza), concursuri si la celelalte actiuni ale evenimentului. Cei care au fost prezenti, cunosc toate acestea, cei care nu au putut veni…au ce regreta. Vrem doar sa amintim buna organizare si dedicatia voluntarilor, toti acestia facandu-si treaba in mod profesionist, cu placere si entuziasm. De fapt, profesionismul, entuziasmul, experienta si imaginatia (pentru ca de imaginatie este neaparata nevoie mai ales cand vorbim despre perosanjele din lumea fantasy, protagonistii Comic-Con) transforma un eveniment bun intr-unul exceptional. Iar Comic-Con 2014 a fost intr-adevar ceva exceptional la nivel de Romania si cu siguranta isi merita locul in calendarul evenimentelor majore din Europa Centrala si de Est.
Am vorbit despre organizare, am vorbit despre atmosfera. Dar nu putem sa nu ne oprim putin si la atmosfera din jurul standului nostru, 101 figurine & 101 jucarii. Pentru ca voi, toti care ati venit sa ne intalniti, ati fost cu adevarat fantastici! Va multumim ca ati venit, va multumim ca v-ati oferit sa ne ajutati – asta a fost o surpriza placuta si binevenita, deoarece la un moment dat chiar ne-am simtit coplesiti de unele chestiuni organizatorice pe care le-am prevazut (mai mult sau mai putin) inainte de eveniment – va multumim pentru strangerile de mana, pentru zambete si pentru cuvintele de apreciere si incurajare! Va multumim voua, tuturor prietenilor, mici si mari, inclusiv celor care au fost putin mai discreti si care priveau cu un ochi de „colectionar profesionist” figurinele, dar care pretextau ca doresc sa faca o surpriza copiilor lor. Come on, eu am peste 45 de ani si recunosc sus si tare ca imi plac jucariile si figurinele, va rog sa nu mai fiti asa retinuti sau timizi! Data viitoare, daca va prezentati, am sa va fac si o reducere! :P
Comic-Con inseamna un fragment al unei lumi fantasy coborat in lumea reala, un mic univers aparte creat pentru 3 zile la Bucuresti. Comic-Con inseamna si toti acesti eroi – iubiti, apreciati, placuti sau temuti – desprinsi din lumea comics, a cartlor, filmelor sau a jocurilor video si „incarnati” sub forma de costume, fel de fel de accesorii (impozantul Iron Throne din Game of Thrones-Urzeala tronurilor fiind la loc de cinste si cel mai bun exemplu) si, bineinteles, figurine. Comic-Con a insemnat pentru www.101figurine.ro si un pariu castigat, incercand sa deschidem cateva noi „drumuri” prin expunerea in premiera in Romania a unor personaje mai putin cunoscute – cele din Breaking Bad sau The Walking Dead, spre exemplu – figurine si statuete care s-au bucurat de un succes instantaneu, infirmand astfel una dintre teoriile citite de mine ca Romania ar fi un „teritoriu” aproape exclusiv DC, in care Batman domina cu autoritate si de la mare distanta. Desigur, sa le acordam celor de la DC Universe, Marvel Select sau Marvel Universe – lui Batman, Superman, Green Lantern, Spider-man, Hulk, Thor sau Captain America – tot ceea ce merita acordat, dar sa nu ii subestimam nici pe cei din Assassin’s Creed, Halo, Mass Effect, Team Fortress, WoW, Bioshock sau Starcraft, daca ar fi sa enumeram doar pe cativa dintre ei aici.
Discutia pe aceasta tema – eroii/personajele voastre favorite, care dintre ei si de ce au succes in Romania – poate continua si chiar va indemn sa o faceti, pe blogul sau pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/101figurine. Intre timp, trebuie sa recunoastem, suntem extrem de ocupati cu refacerea stocurilor si cu „prospectarea” unor noi categorii si serii de figurine. Noi nu ne oprim aici! Evenimente ca si Comic-Con 2014, dar mai ales voi, cei care prin diverse moduri ne sunteti mereu alaturi – de aceea va multumim inca o data! – ne indeamna sa mergem mai departe! Si, evident, asta facem! :)