HOT TOYS – (SUPERMAN / VERSIUNEA EVIL) *REVIEW*

Salutare 101figurine, 101jucarii! Salutare fani de pretutindeni! Sunt Stefan, iar astazi am un nou Super Review pentru voi :)! Poate va intrebati de ce iar o figurina Hot Toys? Dintr-un singur motiv: sunt absolut geniale! Astazi voi incerca sa fac o recenzie cat mai ampla, un omagiu adus unuia dintre eroii copilariei mele, nimeni altul decat Superman! Cu toate ca acesta legenda apartine erei vintage, se mentine in continuare in topul celor mai mari supereroi din istorie. La categoria figurine il gasim in ziua de astazi in variante cat mai sofisticate, cat mai realiste si bineinteles cat mai scumpe, pretul crescand din ce in ce mai mult in functie de complexitatea cu care a fost realizata statueta respectiva. In Romania insa, preturile devin prohibitive cand vine vorba de astfel de piese, intalnind cazuri in care o astfel de figurina poate trece de 2.000 de lei. Da ati auzit bine: nu 200 ci 2.000 de lei! O suma fantastic de mare raportandu-ne la bugetul nostru. Spre deosebire de Romania, in Statele Unite aceasta figurina a doborat record dupa record la capitolul vanzari: in prima luna de la lansare era deja out of stock inclusiv pe HotToys.com, fapt care a determinat rapid atat cresterea pretului cat si a raritatii figurinei. Pe site-uri mari cum sunt Amazon sau Ebay de pilda, un astfel de Masterpiece nou in cutie il gasiti la pretul de 250$, echivalentul a peste 800 de ron, sau a unui frigider nou, sau a unei plasme, luati-o cum vreti. Pe de alta parte, exista in Romania si oameni care isi pot permite sa cumpere astfel de piese rare… Ne-am lungit cam mult. Voi ce ziceti sa-i dam drumulJ? Eu zic sa incepem!

Reviewul figurinei HotToys / Toy fair 2013 exclusive / Superman (Versiunea Evil)

Personaj : Evil Superman

Lansare : 2013

Producator: Hot Toys

Scara: 1/6

Seria: Film Masterpiece

Dam cateva pagini in trecut si ne aducem aminte de lansarea primei figurine Superman la scara 1/6 imortalizandu-l pe Christopher Reeve, produsa bineinteles de gigantul HotToys. La acel moment, fanii Superman din intreaga lume erau entuziasmati peste masura, atat de calitatea, detaliile cat si de accesoriile care insoteau statueta. Prin urmare, si vanzarile au fost colosale iar producatorul s-a bucurat de venituri excelente. Anul trecut insa (2013), Hot Toys ne-a uimit cu noul model Superman Evil , un model cu foarte multe upgradeuri cand vine vorba de detalii, pictura, sculpting, accesorii dar si un model exclusivist, lansat in editie limitata cu ocazaia festivalului Toy Fair de anul trecut. Trebuie mentionat faptul ca aceasta figurina a fost realizata cu ocazia filmului “Superman 3” unde a avut loc upta dintre Goog si respectiv Evil Superman. Prin urmare sunt doua modele, aproape identice dar cu … comportamente diferite. Acum, haideti sa vorbim despre fiecare aspect in parte cum ar fi accesoriile, sculptingul s.a.m.d.

AMBALAJ

Dupa cum puteti observa, la fel ca la majoritatea editiilor, in cadrul figurinelor HotToys, ambalarea se face foarte “corect”. Spre deosebire de alte pachete, aceasta editie are un aspect ceva mai special. Macheta este pozitionata in ambalajul standard dreptunghic, diferenta consta in aspectul de cutie metalica redat de culoarea fundalului, cat si logoul si numele figurinei iesite in relief. De asemenea, un alt aspect nou consta in faptul ca amblajul este prevazut cu o tipla peste cutia propriu zisa, cutie care de altfel se deschide in mod normal (prindere cu magneti). Cand deschideti cutia primul lucru pe care il vedeti este evident, figurina pozitionata intr-o tava din plastic impreuna cu accesoriile aferente. Pe laterale gasiti numele figurinei, in cazul nostru Superman Evil, iar pe spate mici atentionari si instructiuni.

SCULPTURA

Pentru cei care au vazut figurina Christopher Reeve (Superman), stiu la ce sa se astepte de la acest nou model, desigur cand vine vorba de sculpting. La fata figurina arata impecabil, iar detaliile sunt reproduse cu fidelitate pana in cele mai mici detalii. Nu sunt modificari majore la acest model fata de prima lansare a lui Christopher Reeve, figuirna apreciata de foarte multi colectionari. Totusi unele dintre diferentele pe care le-am obsevat sunt detaliile de la ochi, o mica modificare la sprancene si eventual o mica schimbare la buze, parul aratand insa identic.

VOPSEA

La acest capitol se observa cu adevarat faptul ca acest Superman n-arata rau deloc :)! Ca de obicei avem o lucrare uimitoare din partea celor de la HotToys, realizata impecabil de fiecare data. Daca veti compara acest Masterpiece cu precedentul Christopher Reeve Superman, veti observa un ton de piele mai inchis cu umbre realizate la perfectie.

ARTICULATII

Figuirna Evil Superman este reprodusa la scara 1/6, scara unei figurine HotToys standard. O mica modificare ar fi costumul mulat care face ca figurina sa para mult mai atragatoare si totodata pune in evidenta si musculatura personajului nostru. Mantia este realizata dintr-un material textil, iar costumul din material PVC cu logoul Superman pe piept. Ceea ce ma surprinde la aceasta figurina este faptul ca articulatiile se misca cat de cat decent, avand in vedere ca personajul este imbracat in material PVC.

ACCESORII

La pretul de peste 200 de dolari, ne asteptam la mult mai multe accesorii pentru figurina Evil Superman. Se pare ca de data aceasta cei de la HotToys au fost putin cam zgarciti, insa este ok si asa :)

El vine cu trei seturi de incheieturi: un set de pumni , un set de palme deschise si un set de palme relaxate. Comform spuselor celor de la Hot Toys, cu aceste 3 perechi de maini interschimbabile poti obtine combinatia perfecta pentru foarte multe ipostaze din film.

Singurul accesoriu de baza ce este inclus in set, care este de fapt proiectat cu scopul de a reconstitui lupta dintre bine si rau este desigur standul cu placuta argintie unde este inscriptionat numele personajului, in cazul nostru Evil Superman. Un stand incredibil de detaliat cu pietre vopsite in asa fel incat sa redea efectul de asfalt crapat. De asemenea. gasim inclus si cu un suport transparent, util pentru pozitionarea figurinei pe stand.

NOTA + CONCLUZIE!

Din toate cele mentionate in acest review, trebuie sa recunosc ca figurina mi-a lasat un gust dulce la capitolul detalii si articulatii. Tragem linie, iar de la mine primeste nota 9. Am scazut acel punct din cauza minusului de accesorii, cred ca se putea mult mai bine. In concluzie le urez mult succes in continuare atat celor de la 101 cat si faniilor acestora. Eu am fost Stefan! Sa ne auzim cu bine data viitoare!