HOT TOYS – SCAR PREDATOR (AVP 2004) *REVIEW*

Va salut 101figurine!

Numele meu este Stefan iar astazi m-am gandit sa fac o recenzie mai ampla a figurinei Scar Predator (din filmul Alien vs Predator 2004) produsa, bineinteles de gigantul producator de renume mondial, Hot Toys. Am ales aceasta figurina din mai multe motive: unul din ele ar fi ca acceasta este una dintre putinele obiecte de tip collectable / masterpiece produse de HotToys, pe care am avut ocazia si inca avem, sa le vedem prezenta pe site-ul 101figurine si respectiv 101jucarii iar in al doilea rand, reprezinta un tip de figurina mai sofisticata, un obiect de arta cu care noi, romanii nu prea suntem familiarizati. Iar aici intervine, desigur si pretul prea mare (un bugetar din Romania nu si-ar permite din punct de vedere financiar sa cumpere asa ceva). In afara insa, aceste machete la scara 1/6 sunt primite cu bratele deschise, mai ales in S.U.A, unde exista mii de oameni care le achizitioneaza si sunt multumiti de calitatea acestora. Per total, acest obiect nu reprezinta o jucarie ci mai degraba o opera de arta: fragila in unele locuri dar atent lucrata, cu detalii infime atent conturate si evidentiate. Putem spune ca este copia fidela la scara 1/6 a personajului din film. Sunt persoane insa, chiar si din Romania, insa foarte putine, care achizitioneaza asemenea obiecte deoarece pentru ei este mai importanta o astfel de achizitie decat un smartphone (de exemplu)si au dreptate in anumite situatii. Insa acesta este cu totul un alt subiecta, pe care nu il vom deschide acum.

Si uite cat de mult ne-amlungit!

Haideti sa-i dam drumul la review ca sa nu va rapesc timpulJ. Este important de retinut faptul ca aceasta este versiunea figurinei lansata anul trecut (2013). Spun asta deoarece a mai fost lansata o alta editie in 2006.

Personaj: Scar Predator

Producator: HotToys

Lansare: 2013

Scara: 1/6

Seria : Film Masterpiece

AMBALAJUL

 

Figurina Scar Predator vine cu un ambalaj standard, intalnit si la celelalte modele Predator din serie. Cutia este realizata dintr-un carton dur, insa nu suficient de dur incat sa reziste la damage mai mare. Pe fata avem logo-ul AVP si numele caracterului insotit de un artwork minunat cu Scar Predator. De asemenea, pe toata suprafata cutiei este inscriptionat numele filmului (Alien vs Predator) iar literele sunt acoperite cu un strat lucios ce iti da impresia ca ambalajul ar avea geam pe interior. Un efect foarte interesant mai ales daca este privit dintr-un anumit unghi. Pe laterale avem logo-ul personajului, in cazul nostru Scar Predator iar pe spate mici atentionari in legatura cu posibilele accidentari pe care le-ar putea suferii copiii in urma utilizarii acestei figurine. Inca odata figurina nu este adresata sub nicio forma copiilor si este bine sa mentionez faptul ca aceasta contine si accesorii din metal, de pilda lamele ce se ataseaja pe brat, care apropos, sunt foarte ascutite! Sa trecem acum la interiorul cutiei. In interior gasim desigur macheta ambalata in alta cutie din carton. Figurina impreuna cu accesoriile sunt atent pozitionate in forme intr-o cutie din plastic nu foarte interesanta. Este genul de plastic ceva mai dur in care sunt ambalate majoritatea figurinelor.

 

SCULPTURA

Daca veti compara aceasta figurina cu cea lansata in 2006 veti observa o mare diferenta mai ales la sculpting. Figurina Scar Predator arata impecabil la doar 40 de cm inaltime si nu mai are nevoie de nicio prezentare cand vine vorba de sculptura acesteia, findca pozele vorbesc de la sine.

Este important sa vezi in realitate o asemenea figurina ca sa te comvingi ca arata de parca ar fi iesit din film si ar fi aterizat fix la tine in casa J Texturiile faciale si evidentierea pana in cele mai mici detalii a ridurilor arata incredibil de realist iar fanii AVP cum sunt si eu de altfel, si-ar dori asa ceva in locuinta lor. Multe persoane sunt dezgustate de fata acestor figurine, deoarece fiind atat de realiste arata totodata si incredibil de…dezgustator si infricosator.  Deci celor ce n-au chef sa-l vada noaptea va recomand sa-i puneti masca cu led care se aprinde si reda astfel alt aspect infricosator ce ne face sa ne gnadim la vanatoarea de Alieni din filmJ. Aceasta figurina include si mandibule detasabile pentru a putea reda efectul de mandibule deschise si respectiv inchise. La acest capitol exista mici dezavantaje findca, daca va uitati atent puteti observa liniile care separa mandibulele interschimbabile de cap, iar la aceasta situatie Hot Toys are un punct scazut din partea mea.


Mi-as fi dori sa fi existat o metoda care sa remedieze aceasta problema insa HotToys nu cred ca s-a gandit la asta. Dupa parerea mea ar fi trebuit sa realizeze mandibule atasate direct pe cap care se inchid si se deschid atunci cand le miscam noi. Ce ziceti n-ar fi fost o idée mai buna? Eu zic ca da, avand in vedere ca in acest mod putem noi sa miscam mandibulele cum vrem pe cand in modul ales de HotToys, mandibulele sunt fixe si nu au articulatii la colti. Pertotal ar fi fost mai bine ca mandibullele sa fie realizate dintr-un cauciuc mai putin dur care sa permita articularea acestora. Poate la urmatoarea editie!

VOPSEA

La capitolul vopsea acesta figurina exceleaza, la fel ca si celelalte modele produse de HotToys. Vopseaua de pe abdomen arata incredibil de bine si pune in evidenta intreaga musculature a predatorului. Totodata aceasta vopsea incredibila reda si efectul pielii de reptila foarte bine evidentiata. Un alt tip de vopsea care mie mi se pare foarte interesant ar fi acela de pe armura, vopsea ce pune in evidenta efectul de metal sculptat si cu aspect de sudura in unele locuri.

  

 

ARTICULATII

Cand vine vorba de articulatii, Scar Predator exceleaza insa nu cat sa ma surprinda asa de mul,t avand in vedere ca este replica la scara 1/6. Chiar daca nu este cea mai articulata figurina produsa de HotToys sa stiti ca puteti obine cu ea ipostaze destul de bune si super pozabile. Ca numar, depaseste 20 de articulatii insa, dupa cum am spus este cam putin pentru o figurina la scara 1/6. Multi se asteptau ca si abdomenul sa fie articulat insa asta nu s-a intamplat din cauza sculptingului masiv de pe armura.

ACCESORII

Scar Predator vine cu o multime de accesorii atent conturate si realizate pana in cele mai mici detalii. In cutie gasim toate armele folosite de predator in film ceea ce face ca figurina sa fie cu mult mai pozabila mai ales pe un piedestal. Daca ar fi sa le enumeram, acesta  vine cu 6 incheieturi interschimbabile, aici referindu-ma la 2 pumni, 2 palme deschise, o palma aproape inchisa pentru a pozitiona sulita si o palma ce tine loc de pumnal. Trecand peste incheieturi, trecem la arme si ma refer la un tun cu plasma articulat, o sulita careia poti sa-i reglezi marimea, un pumnal cu teaca pentru a se atasa la piciorul figurinei, un shuriken (throwing disc) realizat in intregime din metal, 3 lame pentru brat de marimi diferite, toate realizate din metal, un stand pentru expunerea machetei si bineinteles mandibulele interschimbabile despre care vorbeam.

Sunt intr-adevar surprins de aceasta figurina deoarece nu toate vin cu lame din metal si ca tot vorbim de aceste arme din metal, tin sa precizez ca trebuie sa fim foarte atenti atunci cand le utilizam findca ne putem rani foarte usor.  De asemenea, tunul cu plasma se poate atasa de corpul figurinei prin intermediul a doua sine.

CONCLUZIE +NOTA

In concluzie aceasta macheta isi merita banii dupa parerea mea findca nu este o jucarie ci o opera de arta, un obiect de valoare lucrat cu multa atentie si chibzuinta. Tragem linie iar de la mine are nota 9,50. Am scazut cele 50 de sutimi din cauza mandibulelor dar … asta esteJ. Pana si o figurina ca aceasta are mici defecte ce o defavorizeaza la anumite capitole. Mai multe detalii cat si poze gasiti pe www.HotToys.com Va multumesc foarte mult pentru timpul acordat in a-mi citi acest articol minunat realizat pentru o figurina minunata. Eu am fost Stefan si le urez mult succes in continuare celor de la 101jucarii/101figurine cat si colectionariilor de pretutindeni!

 

Va salut!