(DIN NOU)…. LA COMIC-CON!

A inceput al saselea sezon din Game of Thrones. Parca si mai spectaculos decat precedentele. Incepe cea de a patra editie de primavara a East European Comic-Con (EECC), de la Bucuresti. Se anunta si mai spectaculoasa. Si tot pentru a patra oara vom participa si noi – 101Figurine/101Jucarii – la acest grandios eveniment, cu un stand pe care incercam si speram sa il facem mai deosebit, mai plin de surprize, mai bogat si mai….spectaculos!

Despre Comic-Cons, din ce in ce mai global si cu editii tot mai numeroase si despre EECC – Bucuresti s-a vorbit si am vorbit. Dar oricat de mult s-ar vorbi, s-ar scrie sau s-ar anticipa, niciodata nu ar fi indeajuns. Intotdeauna se mai poate adauga cate ceva. Pentru ca aceste intalniri (CONventii) ale celor pasionati de  personajele provenite din COMIcs (in principal), dar si de video-games, seriale TV, filme si – nu in ultimul rand – de figurine, ne bucura mereu, ne “imbogatesc” si continua sa ne surprinda.

Asadar, East European Comic-ConBucuresti, 27-29 mai, Romexpo – o locatie devenita deja binecunoscuta si o gazda perfecta a precedentelor doua editii. Asadar, din nou cu Game of Thrones luand partea leului, de data aceasta intr-un mod si mai spectaculos: prezenta la Bucuresti a insusi “leului” Tywyn din Casa Lannister – Charles Dance – un actor de calibru mare si cu o carte de vizita mai mult decat impresionanta. Alaturi de el, Gemma Whelan (Yara Greyjoy din casa cu acelasi nume) si Daniel Portman, alias Podrick Payne, fidelul scutier al lui Tyrion Lannister si apoi al Briannei of Tarth. Alaturi de acestia, actori intalniti sau reintalniti in filme si seriale de mare succes, cum ar fi The Hobbit, Supernatural, LOST, Dr. Who, Vampire Diaries. Alaturi de toti acestia, alti artisti invitati si alte numeroase activitati, unele deja consacrate (gaming, boardgaming si concursurile de gaming, quiz si cosplay), altele in premiera – League of Legends Village.

Actori, artisti, invitati, celebritati, costume, muzica, gaming, concursuri si, desigur, vendors. Printre vendors….. 101 Figurine, denumirea oficiala sub care ne vom prezenta standul, aflat in aceeasi locatie ca in anul precedent, la parterul pavilionului C1, langa intrarea principala. Ca de fiecare data insa, vom prezenta cu mult mai mult decat …101 figurine, 101 jucarii sau 101 accesorii. Si cum mentionam in introducere, incercam sa avem un stand mai spectaculos, mai atragator si mai diferit fata de cel din 2015. Chiar daca – in momentul acestor randuri – ne gandim la ultimele detalii, putem sa va destainuim deja cele 3 mari categorii in care va fi structurat.

Pentru ca ne vom prezenta sub numele de 101 Figurine, incepem asadar cu action-figures & collectibles, o categorie numeroasa si cuprinzatoare: exponate care fac parte din seriile caracteristice ale producatorilor de renume (ARTFX+PVC Statues/Kotobukiya, S.H.Figuarts/Bandai-Tamashii Nation, McFarlane), busturi si statuete, personaje din filme, jocuri si manga-animes, adult anime figures & statues, eroi de legenda din fantasticele universuri DC si Marvel. Nu vom uita nici “grupa mica” a participantilor la Comic-Con, care incep sa isi faca aparitia intr-un numar din ce in ce mai mare. Pentru ei – dar nu numai pentru ei – jucarii de plus, jucarii de poveste in multiple forme, culori si dimensiuni, dar si mini-figurine cu eroi noi si tot mai apreciati si indragiti. Ultima, dar nu cea de pe urma categorie, o constituie accesoriile si obiectele de merchandising, cele care nu pot lipsi de la niciun Comic-Con, oriunde s-ar desfasura el in lume. Aici Batman v. Superman, Deadpool, Alien,  Captain America, Game of Thrones (evident!) si alte nume mari va asteapta cu personajele sau simbolurile lor specifice imortalizate pe tricouri, postere si pe alte accesorii, unele dintre acestea provenite de la producatori foarte putin cunoscuti in Romania, dar toate originale si de o calitate foarte buna. Garantam pentru ele!

Si Pe langa cele prezentate anterior…..surprize! Surprize si un mare premiu….surpriza! Va ramane o surpriza pana cand il veti vedea vizitand standul 101 Figurine de la East European Comic-Con 2016, dar asta nu ma impiedica sa repet ca e…. mare. Si spectaculos! Dar, cu figurine sau fara figurine, cu premii sau fara premii, cu surprize sau fara surprize, noi abia asteptam sa va (re)intalnim acolo. 27-29 mai, remember?Asa ca….pe curand!