BYE-BYE 2015!

Sau inca nu. Inainte de a spune bye-bye acestui an, haideti sa incercam sa aruncam o scurta privire retrospectiva asupra lui 2015, asa cum a fost el si cu ce ne-a adus el.

In primul rand, www.101figurine.ro a parcurs primul an (calendaristic vorbind) plin, apropiindu-se in curand – martie 2016 – de aniversarea a doi ani de existenta. Daca initial s-a lansat ca o….”extensie” a www.101jucarii.ro, motivele fiind prezentate la acel moment, cu multe categorii si items expuse in comun, 2015 i-a adus si i-a conturat tot mai mult propria….personalitate. Prin numeroasele noutati listate in categorii la randul lor noi, „figurinele” se diferenteaza din ce in ce mai clar de „jucarii”, apropiindu-se astfel de scopul pe care ni l-am propus de la bun inceput – complementaritatea reciproca a celor doua site-uri si axarea tot mai concreta a lui www.101figurine.ro (doar) spre segmentul collectables – cu produse diverse, dintre care nu putine apartin unor serii limitate, editii rare sau high-end.

Astfel, printre noile categorii introduse sau dintre mai vechile categorii, dar in mod sensibil largite si imbunatatite in anul 2015, dorim sa mentionam aici: ARTFX+ PVC Statues (producator: Kotobukiya) – realizate la scara 1/10 a personajului (Marvel, DC, Star Wars), usor asamblabile, cu accesorii multiple, sculptate de designeri renumiti si prevazute cu magneti in talpi, pentru o mai buna stabilitate; PLAY ARTS KAI (produse de catre Square Enix) – figurine superdetaliate, superarticulate si superpozabile, cu inaltime in genereal de peste 20cm si cu numeroase accesorii (indeosebi arme si parti ale corpului – maini, brate, sau capete interschimbabile) confectionate din materiale deosebite si avand texturi diferite (personaje din Batman-Arkham, HALO, Metal Gear); busturi si statuete minutios lucrate, cu superdetalii si standere stilizate si personalizate (eroi din seriile Manga/Anime, Assassin’s Creed sau Game of Thrones, printre altele). Last, but definitely not least, subliniem cateva exemplare ultradeluxe, cum ar fi Aliens Deluxe Vehicle Power Loader (28cm inaltime, 30 de puncte de articulatie + 20 legaturi executate cu sarme sau cabluri fine), impozanta Aliens Ultra Deluxe Action Figure Genocide Red Queen, o adevarata Regina a figurinelor, de 38cm inaltime, cu 30 de puncte de articulatie si coada superpozabila (ambele exemplare apartinand gamei de varf venite de la NECA) sau, The Best of The Best (in opinia mea) – Movie Masterpiece: G.I. Joe Retaliation – Joe Colton, infatisandu-l in mod extrem de natural pe Bruce Willis inalt de „doar” 30cm, superarticulat (30 de puncte) si superinarmat. Este un masterpiece fara doar si poate, editie limitata, made by Hot Toys. And a very Hot (Toys), indeed!

Sunt categorii pe care ne-am propus sa le dezvoltam si in anul care urmeaza, concomitent cu introducerea unora noi. Intentionam de asemenea sa largim gama producatorilor – in special a produselor de colectie de tip high-end – si a distribuitorilor specializati pe segmentul collectables: figurine superdetaliate si superarticulate, busturi, statuete si accesorii reprezentand personaje din domenii diverse – carti si reviste comics, filme si seriale TV, manga/animes, jocuri video, eroi fantastici, monstrii si villains teribili, unii dintre ei extrem de cunoscuti, altii foarte rari sau in editii rare, dar cu totii reprezentati in exemplare de inalta tinuta si calitate.

La fel, stim cu totii ca dezvoltarea unei colectii se face in timp, cu pasiune si rabdare, necesitand sacrificii, dar si cunostinte sau informatii. Am incercat si ne dorim in continuare sa contribuim – in masura posibilitatilor – la aspectul de informare constanta printr-o comunicare regulata si la promovarea unei „culturi” in domeniul figurinelor de tip collectables. De aceea, am inaugurat optiunile de precomenzi si de oferte speciale, adoptand sisteme folosite de catre marile site-uri la nivel mondial si cei mai importanti retailers din acest domeniu. Tot de aceea, ne straduim sa ne aducem aportul la intermedierea vanzarilor si la facilitarea schimburilor intre colectionari. Astfel, categoria Buy & Sell listeaza fara costuri de promovare sau comisioane de intermediere, figurine, colectii intregi sau alte produse care nu ne apartin.

Asa cum mentionam, in toate acestea, informarea si informatia detin un rol esential. Nu am evoluat si nu vom evolua nici in viitor strict in mediul online. Participam in mod constant la cel mai important si reprezentativ eveniment international – Nuremberg Toys Fair – unde ne informam asupra noutatilor si trendurilor la nivel mondial si in urma caruia cautam sa va tinem la curent prin intermediul articolelor publicate pe blog sau prin contacte directe. Am fost si vom fi in continuare expozanti fideli la East European Comic-Con (editia din 2016 va avea loc la sfarsitul lunii mai) de la Bucuresti, acolo unde, la fel ca  la alte evenimente de mai mica anvergura desfasurate atat in anii precedenti, cat si in 2015, ne-am bucurat sa ne intalnim face to face si sa schimbam impresii si informatii cu unii colectionari din tara si de peste hotare.

Despre alte aspecte, ….. cu alta ocazie! Acum a mai ramas timp doar pentru a spune „Bye-Bye 2015 –  Welcome 2016!” si de a ura tuturor LA MULTI SI FERICITI ANI! :)