AFTER (EAST EUROPEAN) COMIC CON 6

“Acelasi eveniment si totusi unul diferit, care se vrea de la an la an mai…., mai….., mai…..”, „…aceasta a sasea editie a East European Comic Con doreste a oferi mai mult, mai interesant, mai divers…”. „La fel ne dorim si noi in aceasta prezenta (pentru) 101Jucarii si (pentru) 101Figurine – care si–a facut debutul…offline in 2014 – la Comic Con: mai mult, mai mare, mai divers, mai interesant, mai bun, mai…..surprinzator”.

Toate cele de mai sus le scriam cu doar o saptamana in urma, atunci cand incercam sa prefatez acest eveniment, a sasea editie a East European Comic Con – Bucuresti, 2018. Si toate cele de mai sus s-au dovedit reale, nu doar pline de un optimism debordant din partea mea. Nu a fost doar „mai…., mai….., mai…..”. A fost mai! mai! mai! A fost un succes (mai!) mare din toate punctele de vedere pentru toata lumea implicata: organizatori, invitati, participanti la diferite momente desfasurate pe parcursul celor 3 zile, expozanti si vendori, si, desigur, vizitatorii veniti intr-un numar (si mai!) mare!

Daca ati fost acolo, sunt convins ca imi veti da dreptate. Daca nu, ati avut ce pierde, dar puteti urmari nenumarate reactii si articole, cronici si interviuri, fotografii si clipuri video, bloguri si vloguri postate online. Va ajuta Google. Si va ajuta, poate chiar mai(!) bine, hashtagul #EECC18. Noi remarcam aici doar spatiul de desfasurare, toate activitatile avand loc intr-un singur pavilion nou si mare din complexul Romexpo. „Este o practica folosita la mai toate evenimentele de acest fel care se desfasoara in lume”,  ne-a spus unul dintre prietenii veniti in vizita la standul nostru. Si, intr-adevar, a fost altceva, amenajarea deosebita favorizand o atmosfera (mai) deosebita si o atractivitate (mai) mare, in ciuda caldurii ridicate si a zgomotului intens. All in all – un plus.

Pe plus a fost si standul nostru, 101Jucarii/101Figurine. Nu o spunem doar noi, au spus-o prietenii, vizitatorii, simplii curiosi care au fost in trecere si chiar…. concurentii nostri. Ne-am straduit intr-adevar ca sa il facem mai mare, mai deosebit, mai animat si mai atractiv din toate punctele de vedere. (Mai)….”magic”? Nu, asta nu se potriveste si nici nu trebuie descris in cuvinte, asa ca lasam imaginile sa vorbeasca: https://www.youtube.com/watch?v=dRTUtMR7N3Y Enjoy! Sau….. enjoy again!

Un design schimbat zilnic, o echipa (mai) numeroasa si (mai) bine organizata si un spatiu (mai) generos. De toate acestea au profitat din plin jucariile, figurinele si accesoriile care au umplut standul nostru, dar in primul rand au profitat vizitatorii nostri. Da, am primit (doar) felicitari – pentru exponate, pentru consiliere si demonstratii (cu Gundam/Japanese Robots in prim-plan!), dar si pentru atmosfera efervescenta – de la cei mici pana la cei mari, de la prietenii mai vechi pana la cei mai noi, pe unii cunoscandu-i pana in acest moment doar in mediul online. Si le multumim tuturor pentru felicitari, dar si pentru sfaturi si incurajari.

Intr-un fel, chiar ne-am mutat pentru cele trei zile de Comic Con. De fapt ne-am mutat in fiecare dintre cele trei zile ale evenimentului, aducand noutati – unele comenzi venite de la marii distribuitori europeni sau americani fiind despachetate direct in standul nostru – sau inlocuind si suplinind alte exponate. Cantitatea mare a acestora ne lasa ca singura posibilitate de a mentiona aici doar categoriile…. protagoniste: Minecraft, Pokemon si, desigur, FNAF – Five Nights at Freddy’s pentru www.101jucarii.ro, respectiv Dragonball Z (dar si multe alte personaje din lumea manga/anime), FUNKO POP! si, cum spuneam, Gundam – robotii de lupta japonezi, insotitii si prezentati de catre…..personalul uman specialist autohton(!) pentru www.101figurine.ro.

Ar mai fi cateva aspecte de mentionat, alte idei de completat sau impresii de…..asezat, dar pentru toate acestea va lasam in compania paginii noastre de Facebook https://www.facebook.com/101figurine/, up to date de mai multe ori pe zi in timpul evenimentului, dar si de atunci incoace. Cat despre noi…..ne-am mutat acum inapoi (inca asezam! :D) si ne gandim deja la East European Comic Con 7 – 2019. Va fi si el mai….mai….mai? Va fi „cel mai”? Nu stiu, da’ nu mai este mult timp de asteptat. Doar un an! :)