UN INCEPUT CU NOUTATI

Desi anul nu mai este chiar asa de nou, noutatile pe care vi le propunem sunt multe si de buna calitate. Si chiar daca perioada urarilor s-a cam incheiat, dati-ne voie sa va uram totusi un LA MULTI ANI! si prin intermediul blogului nostru, cu ocazia primei postari din anul 2016.

Daca aspectul privind anul nou l-am incheiat, aspectul privind noutatile de pe www.101figurine.ro este mult mai dificil de epuizat. 2016 a debutat in forta pentru marii producatori si marii distrubuitori vest-europeni si/sau americani, iar la noi sunt chiar si mai multe noutati. De ce? Motivul este in primul rand unul de ordin…practic, mai bine zis nepractic! Comenzile noastre – numeroase si generoase privind noi figurine – pe care le asteptam inca de la inceputul lunii decembrie a anului trecut, au inceput sa vina – treptat-treptat, apoi navala – odata cu 10 ianuarie! Probleme cu transportul? Pai le stiti si voi, le stim si noi, se intampla si la „case” (firme) mai mari. Nu prea sunt multe de facut, in special in perioada supraaglomerata a lunilor de iarna. Strangem din dinti, dar in acelasi timp ne gandim cum sa remediem aceasta problema. macar in relatia cu voi – destinatarii. Aveti propuneri?

Asadar, avem multe noutati (in general vorbind, pentru ca si pe www.101jucarii.ro sunt destule) si multe figurine noi. Despre cateva dintre ele ne vom ocupa in cele ce urmeaza si nu putem incepe decat cu Heroes of The Storm, o categorie, la randul ei, inaugurata acum. Personajele – acesti Eroi ai Furtunii (pentru ca asta si inseamna Heroes of the Storm) sunt si totusi nu sunt chiar noi. Cine a jucat sau joaca Warcraft – unul dintre cele mai populare video-games din lume! – a facut cunostiinta in prealabil cu „greul” Arthas (figurina superarticulata – 30 de puncte de articulatie – si superpozabila, de 18cm inaltime, cu accesoriu spada Frostmourne), spadasinul „blindat” asemenea unui tanc, cu Illidan Stormrage, o Furie a Furtunii devenit acum The Betrayer (tot de 18cm inaltime si cu 30 de puncte de articulatie, superpozabil, accesorizat cu sabiile (blades) gemene Azzinoth) sau cu infioratorul monstru Stitches (25 de puncte de articulatie, 18cm inaltime si aproximativ 20(!)cm latime), al carui satar mereu insangerat (accesoriu al figurinei) se pregateste – oare a cata oara? – sa transeze o noua portie de carne proaspata dintr-un corp capturat in taramul Darkshire. De asemenea, amatorii jocului Diablo au placuta surpriza de a se reintalni cu Tyrael (18cm inaltime, superarticulat in 30 de puncte, cu elemente flexibile ale armurii stralucitoare), ingerul coborat pe Pamant ca sa imprestie Raul cu ajutorul spadei El’druin. La fel, cei care au „luptat” in Starcraft vor recunoaste in Heroes of The Strom pe Nova, fantoma cu puteri paranormale din Terran Dominium, cu aceleasi caracterisitici ca si celelalte figurine mentionate, dar cu accesorii arma de foc si mana stanga interschimbabila. De mentionat este si faptul ca NECA, firma producatoare a figurinelor a colaborat strans la realizarea acestora cu Blizzard Entertainment, producatorul seriilor de jocuri din care face parte si Heroes of The Storm.

Sa ramanem in universul video-games si sa amintim un alt mare succes al anului 2015: Batman – Arkham Knight. Pe cat de bun jocul, pe atat de bune si figurinele: un impresionant Batman, nu doar prin „statura” sa de 46cm inaltime (realizat la scara ¼ a personajului), ci si prin realizare: 25 de puncte de articulatie, superdetaliat si o colectie absolut fabuloasa de accesorii: arme si seturi de maini interschimbabile. Este o piesa collectables, high-end, ultradeluxe….si in prezent la oferta speciala pe www.101figurine.ro! Alaturi de Batman – atat in joc, cat si printre figurine – nimeni alta decat vechea „toavarasa” Catwoman, in cazul de fata sub forma unei figurine de 17cm inaltime, cu un bici pe post de accesoriu dar si cu 2 seturi (pumni si gheare) de maini interschimbabile. Mai vreti eroi DC? Mai avem printre noutati tot un Batman (din seria comic Last Rites) de data aceasta de „doar” 15cm inaltime, dar care face parte dintre primele figurine ale liniei DC Comics Icons (producator DC Collectables – cine altul?), linie lansata cu ocazia San Diego Comic-Con 2015. Din aceeasi linie – DC Comics Icons – face parte si The Flash (Chain Lightning). Uitati-va repede la el, pentru ca stim ca se misca ….fulgerator!

Ne miscam si noi fulgerator, asemeni lui The Flash, si astfel ajungem in Japonia, patria manga/animes. Invadati fiind de noutatile si din acest domeniu, nu prea am stiut ce sa alegem pentru prezentare. One Piece sau Dragon Ball (Z)? Statuetele Figuarts ZERO (adica zero articulatii) Roronoa Zoro (13cm inaltime), Monkey D. Ruffy(!) – 14cm si Portgaz D.Ace (15cm, editie aniversara) sau superarticulatii si superaccesorizatii SH Figuarts Ultimate Son Gohan si Super Saiyan Son Goku Warrior Awakening? Big Budokai Raditz (15cm inaltime) sau Big Zoukeio Zoro (13cm), versiuni diferite, dar apartinand aceleiasi linii de produse – SCulture (HighQuality DeluXe, confectionate din PVC de calitate superioara) – de la Banpresto? Acelasi producator ne ofera si DXF (DeluXe Figures), reprezentandu-i pe Cell si Piccolo din Dragon Ball Z, repsectiv pe Monkey D. Luffy si Sabo, eroi in One Piece. Greu de ales, greu de selectat…si totusi nu putem sa nu il mentionam inca o data pe Sabo – oferta speciala la noi! – sub forma unei „bijuterii” de statueta de 26cm inaltime, parte a liniei Master (confectionata de catre renumiti maestrii designeri si sculptori) Star (infatisand staruri din lumea manga/animes) Piece (intr-o versiune finala – ultimate – recolor)!

Lista este departe de a fi epuizata si nu am exagerat deloc cand spus ca suntem covarsiti de noutatile inceputului de an. Dar – pana la urma – asa ne-am dori sa fie intregul 2016. Si cred ca si voi va doriti la fel, nu-i asa? :)