SAPTAMANA MANGA

Cu Saptamana Manga continuam ciclul de prezentari dedicate unor categorii, franchise, companii, producatori sau personaje celebre. Am inceput acum aproximativ o luna cu Saptamana Star Wars la www.101jucarii.ro, am avut pe www.101figurine.ro Saptamana DC si vom avea multe altele. Saptamana Manga va fi insa ceva mai…lunga decat o saptamana (calendaristic) obisnuita, astfel incat sa cuprindem si ziua de 1 Iunie – Ziua Internationala a Copilului. Este modalitatea noastra de a ura, inca de pe acum, tuturor -si nu doar copiilor! – un calduros LA MULTI ANI!

Nu vom reveni cu definitii, explicatii, istoric si alte elemente importante ale fenomenelor manga, respectiv anime. Le-am dedicat mai demult o prezentare extinsa pe blog si intitulata „Agresiunea” japoneza (!)

http://www.101jucarii.ro/blog/manga-anime-%E2%80%93-%E2%80%9Cagresiunea%E2%80%9D-japoneza/

Dar, inca o data trebuie sa remarcam ca acest element al culturii populare japoneze postbelice, care isi trage „seva” din vechile traditii nipone – atat de deosebite fata de cele ale altor natiuni – completat cu elemente provenite din civilizatia Vestului, a devenit un fenomen global. Sa adaugam si exceptionalul renume al producatorilor de jucarii si figurine din Tara Soarelui Rasare si vom intelege perfect aceasta „agresiune” si „cucerire” de succes. Astfel se explica de ce fanii manga devin pe zi ce trece tot mai numerosi, inclusiv in Romania.

Pe langa reducerile cu care (speram ca deja!) v-ati obisnuit in aceste saptamani speciale, Saptamana Manga isi doreste sa aduca in prim plan si noutati, unele dintre ele extrem de „calde”, sosite la noi doar cu cateva ore in urma. Desi mai putin cunoscute – cel putin mie – seriile manga, anime si de jocuri-video Idolmaster: Cinderella Girls, Shining Hearts sau My Little Sister Can’t Be This Cute scot la iveala o multime de personaje feminine, cu precadere adolescente, extrem de bine creionate. Nu doar din punctul de vedere al infatisarii, comportamentului sau caracterului…of the character (adica al personajului), ci si prin realizarea de exceptie a figurinelor care le materializeaza. Atat Kirino Kousaka (producator: Penguin Parade), cat si Rin Shibuya sau Melty, produse de catre Max Factory, ies in evidenta prin ipostazele pline de gratie si prin (super)detaliile duse pana la desavarsire, realizate cu ajutorul materialului din care sunt manufacturate – un PVC soft, placut la atingere si care imita foarte bine pielea umana. Este inca un motiv pentru care avem placerea sa le incadram pe toate acestea la Oferte Speciale in cadrul Saptamanii Manga.

Tot printre noutati se numara seriile aparute cu putin timp in urma de la Dragon Ball (remarcam din nou materialul din care sunt confectionate), One Piece – atat figurine articulate cat si statuete collectables, Death Note si Sailor Moon, toate acestea fiind personaje manga care se bucura de un real succes de ceva vreme. O mentiune aparte pentru Naruto si linia DXF a producatorului Banpresto (Tokyo, Japan….se putea altfel?): statuetele sunt confectionate de asemenea dintr-un material special, incasabil, sunt usoar de asamblat si au majoritatea postamentelor personalizate. Personajele seriei se pot combina intre ele doua cate doua,  asezate fata in fata in pozitii de lupta, formand astfel un ansamblu armonios si interesant.

Desigur, avem si reduceri, asa cum am avut si in perioada celorlalte saptamani speciale, asa cum le vom avea si in viitor cu astfel de ocazii. Pentru aceasta, am creat o subcategorie speciala, in cadrul categoriei Collectables, intitulata – bineinteles – Manga. Atentie insa: chiar daca noua subcategorie va ramane si in viitor pe www.101figurine.ro, reducerile de preturi sunt valabile doar pe parcursul Saptamanii Manga! Iar de reduceri si preturi speciale va puteti bucura nu doar la collectables, ci si pentru unele personaje manga aflate DOAR pe… www.101jucarii.ro! Incercam astfel, cu cele doua tipuri de reduceri, sa cuprindem cat mai multi….. copii, cu varste dar si cu „interese” diverse in domeniul jucariilor si figurinelor.

Universul manga – la fel ca si oricare alt univers fantasy – este unul infinit. Cu cat sporesc personajele care il populeaza, cu atat mai mult el se extinde, fara a-i putea fi atinse vreodata limitele, cele care se confunda cu insasi limitele imaginatiei umane. Dar Universul manga este unul deosebit, singular chiar. El reprezinta o particica din fascinanta cultura a unui popor, care, desi indepartat geografic, se descopera in fata noastra tot mai mult si in moduri cat mai diverse si inedite, chiar si prin micul aport al …Saptamanii Manga. 記念日おめでとうございます! Sayonara! :)