SAPTAMANA DC

Am facut o schimbare de strategie. Tocmai v-am  anuntat – odata cu Saptamana Star Wars http://www.101jucarii.ro/blog/saptamana-star-wars/ inceputul unui ciclu de prezentari tematice insotite de reduceri de preturi la jucarii si figurine pe perioada unei saptamani, nu ne-am gandit ca urmatoarea saptamana dedicata unui alt…gigant o sa o tinem asa de repede. Dar apoi am zis: daca www.101jucarii.ro are o saptamana dedicata acum, de ce sa nu aiba si www.101figurine.ro una? Riscul de concurenta…este unul mic (si daca se concureaza intre ele, e foarte bine :D), dar am observat ca mai avem vizitatori care inca nu se „incumeta” sa treaca de pe un site pe altul. Poate ca reusim in felul acesta, cu doua saptamani distincte pe fiecare site, Saptamana Star Wars acolo iar aici…..(hai ca v-am tinut destul si nu v-am spus aproape nimic…) Saptamana DC!

DC (Detective Comics la origine, iar unul dintre primii detectivi a fost chiar Batman) este…ceea ce vreti voi sa fie! Poate fi DC Comics – cu sute de titluri de serii si zeci de milioane de exemplare tiparite din 1934 si pana in prezent, poate fi DC Entertainment, care produce (multe in coproductie) filme de animatie, seriale TV si jocuri video (filmele din cinematografe avand egida Warner Bross, compania care a achizitionat DC) dar, in primul si in primul rand este pentru noi DC Universe, un univers (de fapt mai multe universuri, un ….multivers) fantastic in care gasim mii de super-heroes alaturi de cumplitii villains – cei mai importanti dintre ei „grupati” incepand cu anul 2010 in editia The New 52 – si transpusi in jucarii, figurine si statuete, accesorizati si (super)articulati, cu diverse dimensiuni, in serii populare sau editii rare, pentru toate gusturile, categoriile si …..buzunarele!

Si cum ar fi absurd sa pretindem ca putem prezenta un intreg univers (macar unul…) in doar cateva randuri, o sa incercam aici sa ne rezumam la ceea ce (credem noi) ca este mai important. Evident, doi eroi domina Universul DC: Superman si Batman!  Sau Batman si Superman din punctul de vedere al unora, pentru ca aceasta rivalitate de la distanta (pe care as putea sa o compar chiar cu rivalitatea DC – Marvel) este de fapt o…never-ending story. Ambii „nascuti” la sfarsitul anilor 1930, de atunci sunt staruri in comicsuri si apoi in filme – extrem de elaborate si foarte bine realizate, dupa parerea mea – in jocuri video si ca figurine. Membrii fondatori, aliati si parteneri in Justice League (aparuta in 1960), cu eroi „derivati” si eroi „auxiliari” (Super Woman si Supergirl pentru Superman, Cat Woman sau Robin pentru Batman), in inclestari fioroase si nesfarsite cu dusmani de (mai multe) vieti (Lex Luthor, Bane, The Joker, Deathstroke si altii…)….nimic nu ii poate separa pe cei doi colosi fantastici! Am spus rivalitate de la distanta? Da, dar cei doi se vor infrunta si in mod direct in mult asteptatul film Batman v Superman: Dawn of Justice, prevazut a fi lansat in primavara anului 2016, cu o distributie de exceptie si cu un buget…..deocamdata nedat publicitatii. Rezultatul? As paria pe o…remiza! Si din nou….game on!

Nu vreau sa dau verdicte, nu stiu cine e mai „mare”, mai „bun” sau mai „tare” dintre cei doi, dar consider ca Batman este – cel putin in ultimii ani – mai mediatizat si mai popularizat decat  Superman. Spun acest lucru si prin prisma incredibilei serii de jocuri video Batman: Arkham, care a debutat in anul 2009 cu Arkham Asylum apoi, din doi in doi ani, Arkham City si Arkham Origins si care in acest an va lansa (in luna iunie) Arkham Knight. Totul este la superlativ in aceste jocuri, de la reactia fanilor pana la „verdictele” revistelor de gaming. Cu unul dintre personajele de acolo, detectivul James Gordon, ne intalnim si in actualul serial TV Gotham, acesta fiind protagonistul seriei a carei actiune se desfasoara in perioada adolescentei lui Bruce Wayne, viitorul Batman.

Gotham nu este singura productie DC care ruleaza in prezent pe micile ecrane. Alaturi de el, avem deja a treia serie din Arrow, cu Green Arrow in rolul principal iar din toamna trecuta a debutat si The Flash (Fulgerul), cel mai rapid om din lume, caruia i se va dedica si un film de lung metraj, preconizat de catre DC undeva spre 2018. Toti acesti eroi, dar si multi altii (Wonder Woman, Red Hood, Deadman, Superman, Green Lantern) vor fi protagonistii seriilor de figurine si statuete anuntate de catre DC Collectables pentru toamna (perioada septembrie – noiembrie) a acestui an. Noi ii asteptam nerabdatori inca de pe acum!

Pana atunci insa, va lasam sa va bucurati de reducerile noastre din Saptamana DC (25 aprilie – 30 aprilie), asa cum speram sa va bucurati si de Saptamana Star Wars – inceputa cu doua zile in urmaasa cum speram ca va veti bucura si de toate celelate saptamani cu tematici si reduceri speciale care vor veni….in curand!