NECA / BATMAN ARKHAM ORIGINS / SCARA 1/4 *REVIEW*

 

batman 1

Salutare 101 !
Sunt Stefan, si bine v-am regasit la cel de-al treilea review realizat cu ocazia concursului de vara. Un review ceva mai diferit din moment ce e cu mult mai scurt decat majoritatea review-urilor de pana acum. De ce? Figurina de astazi fiiind una mai simplista, neavand detalii foarte avangardiste , m-a facut sa iau decizia ca pe viitor astfel de figurine sa primeasca un review scurt si la obiect comparativ cu statuetele complexe ce au nevoie neaparata de o dezbatere cu mult mai amanuntita. Nu va ganditi ca daca vor fi mai scurte vor fi neaparat mai putin importante sau voi uita complet de aspectele mai mici, care trebuiesc si ele mentionate.

Din contra, recenziile vor fi mult mai scurte, insa voi trece direct la toate aspectele de baza ale figurinei respective, fara a va plictisi cu argumentari de zeci de randuri cu referire la fiecare detaliu in parte. Inca odata trebuie mentionat faptul ca aceasta regula nu se aplica nicidecum figurinelor foarte complexe gen Hot Toys sau Sideshow . In concluzie la figurinele simple se va aplica intotdeauna regula, o dezbatere la fel de amanuntita dar mai scurta, fara detalii extra. Scurt si la obiect mi se pare mult mai bine! :). Acum ca am clarificat toate asceste amanunte, sa trecem direct la review-ul nostru. Astazi am ales sa fac o recenzie figurinei Batman din seria Arkham Origins la scara ¼, produsa de Neca.

batman 2

 

Sa trecem la impachetare. Din cate puteti vedea in aceste poze, figurina vine ambalata intr-o cutie din carton inalta si multicolora, cu fereastra din plastic pe fata, unde gasim logo-ul oficial Batman Arkham Origins pozitionat in partea de sus a panoului frontal. De asemenea, pe spate gasim atat un mic bio al personajului Batman, cat si ceva detalii atat despre figurina in sine, cat si despre joc. Tragem o privire mai in detaliu si observam ca ambalajul este inconjurat de diferite poze ale figurinei in diferite ipostaze, pozitionate pe panourile laterale, cat si o imagine supradimensionata cu Batman alaturi de logo-ul si bio-ul despre care va vorbeam, desigur aflate pe spatele cutiei.

Doar ca un mic detaliu, tin sa precizez ca desi majoritatea figurinelor de genul asta au accesoriile la vedere prin fereastra din plastic, in cazul Neca se pare ca avem parte de o exceptie, producatorul luand decizia sa ascunda oarecum accesoriile si pelerina. Totusi, figurina este prinsa in foarte multe sarme. Un capitol destul de enervant, insa accept situatia avand in vedere cat de proaste sunt aceste inchisori din carton :). Macar figurina este prinsa ok, tinand cont la cat de grea este. Doar e scara ¼! Oricum pentru a o deschide cu mana s-ar putea sa va ia in jurul a 10 minute, deci, va recomand sa treceti rapid la o foarfeca :).
Accesoriile lui Batman sunt adapostite intr-o scoica din plastic, daca o putem numi asa, accesorii ce sunt fixate la randul lor pe un perete interior din partea stanga a casetei. Aceste accesorii constau intr-un Batclaw articulat cu gheara detasabila, o pelerina neagra, un Batarang, o mana intredeschisa pentru pozitionarea batarang-ului, o mana deschisa pentru pozitionarea armei Batclaw si o pereche de pumni perfecti pentru o figurina cat mai pozabila.

batman 3

 

Aceasta figurina Batman are peste 25 de puncte de articulatie, incepand cu acele mici scuturi de pe umeri, care din cate se pare ar fi in stransa legatura cu balamalele de sub armura, aici referindu-ma desigur la armura de pe piept. Aceasta noua metoda a fost adoptata de catre producator pentru a permite figurinelor o gama mai larga de miscari ale umerilor. Continuand cu acest capitol, avem bratele ce sunt dotate cu articulatii de tip bila, asemeni umerilor cat si bicepsilor pivotanti.

De asemenea articulatiile n-au cum sa lipseasca mai ales la coate si incheieturi, unele dintre cele mai importante articulatii (mai ales la o figurina de actiune). Talia este pozitionata intr-o pivotare a trunchiului superior pentru a putea permite rotirea la 360 de grade, iar capul este prins tot prin intermediul unei bile ce ii permite sa fie rasucit si inclinat in diferite moduri. Si cum puteam uita chiar de articulatiile de la picioare si genunchi! :)

Totusi am auzit ceva zvonuri ce indica ca aceasta figurina ar avea articulatii foarte stabile la picioare, atat de stabile incat cu greu permit articularea. Pe de alta parte pare ok, tinand cont ca astfel de articulatii bine stranse daca pot spune asa, sunt foarte utile in special figurinelor de dimensiuni mari, asemeni acesteia, deaorece ajuta la creerea unei balante intre greutate si stabilitate. In concluzie, figurina va sta mult mai bine fixata, fara sa fim nevoiti sa recurgem la un stander.

De asemenea, bucatile de armura de pe picioare cat si centura sunt realizate dintr-un material cauciucat si flexibil ce nu limiteaza articulatiile coapselor. In plus, mai avem si dubla articulatie a genunchilor, foarte bine stransi si usor mobili.
Nivelul de detaliu al sculptingului folosit la costumul blindat al celebrului Batman, este uimitor iar pe langa asta reproduce foarte atent toate detaliile din jocul video. Acesta este format din diverse nuante de gri aflate pe placile blindate, care la randul lor accentueaza negrul mat de sub costum. Culoarea metalica de pe centura de utilitate, este foarte bine detaliata si ofera un contrast frumos cu restul costumului. In rest, detaliile de pe manusi cat si cutele de pe pantaloni sunt foarte bine evidentiate, iar headsculpt-ul reprezentand-ul pe Batman exact cum este descris si in jocul video.

Capul este realizat dintr-un plastic mat, foarte solid si bine detaliat. Marginile pelerinei sunt evidentiate cu partea din mijloc, fiind cea mai lunga zona, evident, in timp ce marginile sunt tot mai scurte, si din cate puteti vedea se extind si spre exterior. Din pacate acest tip de capa este destul de ingust, si nu poate fi extins in asa fel incat sa poata veni in jurul umerilor lui Batman, dar si asa figurina asta tot ramane awesome :)!

batman 4

Arma Batclaw, poate fi atasata in partea din spate a benzii de utilitate prin intermediul unei cleme din plastic. Mana stanga interschimbabila este realizata special pentru Batarang si permite acelei gheare sa stea cat mai bine pozitionata fara sa-i scape printre degete :). Arma Batclaw arata incredibil de bine in mana lui Batman, si cu siguranta va va ajuta sa obtineti ipostaze foarte apropiate cu cele din joc.
Cam acesta ar fi cel de-al treilea review pentru super concursul de vara de pe 101jucarii :). Eu am fost Stefan si va multumesc mult pentru timpul acordat acestui review, realizat special pentru aceasta incredibila figurina de colectie. Va multumesc mult si va urez mult succes in continuare, atat voua, celor de la 101 cat si colectionarilor de pretutindeni.

Va salut! :)