IT’S FUN(KO)! IT’S POP(ular)!

Exact asa e, exact asa sunt! Sunt distractive, amuzante si extrem de populare pe intregul mapamond. Sunt principalale caracterisitici ale figurinelor produse de Funko, figurine a caror aparitie si evolutie au creat un adevarat fenomen, nu doar in lumea jucariilor, collectables si a accesoriilor, ci si in lumea designului si a altor arte. Un fenomen asupra caruia merita sa aruncam o privire mai ….scrutatoare.

Infiintata in 1998 pe coasta de vest a SUA si axata pe productia de jucarii de tip bobblehead (figurine care au capul supradimensionat fata de restul corpului), Funko nu a rupt deloc gura targului la inceput. Revolutia – atat la nivelul companiei, cat si in pop(ular) culture – a venit dupa cativa ani, odata cu schimbarea patronatului si a echipei manageriale. Achizitionarea unei serii de licente importante – Marvel, DC Comics, BBC, Warner Bros, Disney – si lansarea primelor noi figurine – pastrand capul mare, dar cu un colorit mai viu, cu fizionomie si expresii haioase, intr-o maniera caricaturala de prezentare a personajului si intr-un ambalaj atragator si personalizat – au insemnat lovituri de maestru in design, marketing si management. San Diego Comic-Con 2010 a dezvaluit si primele jucarii/figurine cunoscute azi la nivel mondial sub aceasta forma si sub numele general de POP! Vinyl. Dupa doar cativa ani, ele figureaza la loc de cinste peste tot: in vitrinele de la Hamleys, cel mai mare magazin de jucarii din Londra si cel mai vechi din lume (functioneaza din anul 1760 si este furnizor al Casei Regale), printre exponatele de seama de la Nuremberg Toys Fair, cel mai mare eveniment de profil din lume, dar si in cea mai nou infiintata categorie de la www.101figurine.ro!

Amploarea si diversitatea numarului de personaje reprezentate este absolut de neimaginat. Licentelor mai sus mentionate li s-au adaugat alte branduri de prim plan: Sony Entertainment, Hasbro, Paramount Pictures, NFL (National Football League – Liga de Fotbal American), Cartoon Network sau WWE, numarul total depasind in prezent 100. Mii de eroi si staruri din filme, desene animate, video-games, seriale TV, sport si muzica – practic, din intreaga cultura pop – iau forma binecunoascutelor figurine POP! Vinyl de 6-15cm inaltime (cea mai uzuala fiind de 10cm) care ne zambesc sagalnic din spatele ambalajelor placute, elegante si riguros insemnate. Compania dispune in prezent de unul dintre cele mai mari portofolii din lume privind personajele din cultura pop, dar si din industria figurinelor. Categoriile POP! Animation, POP! Heroes, POP! Rocks, POP! Games, The Vault si multe altele cresc de la luna la luna intr-un ritm ametitor. Si chiar daca POP! Vinyl reprezinta flagshipul Funko, produsele firmei sunt departe de a se opri aici. Toate celelalte linii de plusuri, action-figures, seturi de vinyl si enorm de multele accesorii si collectables poarta insa aceasta inimitabila amprenta amuzanta POP! Practic, le putem gasi printre jucariile copiilor, printre hainele si obiectele accesorizate ale adolescentilor si tinerilor, dar si printre collectables ale impatimitilor de varsta adulta. Pe scurt: sunt funny, provin din toata cultura pop(ulara) si se adreseaza tuturor categoriilor de varsta. Acestea sunt motivele pentru care Funko POP este binecunoscuta si are succes in intreaga lume. Pentru ca fun + popular = Funko POP!

Nu le-am putut rata nici noi. Nu avem mii de personaje dar cu siguranta am depasit suta. Si pentru ca – asa cum am mai spus – Funko POP reprezinta cea mai noua categorie introdusa pe www.101figurine.ro, toate exponatele sunt nou-venite si marcate cu simbolul „Nou”. Unele sunt insa atat de noi incat…nici macar nu au sosit, dar sunt valabile pentru pre-comenzi. Categoriile POP! Vinyl sunt la randul lor atat de numeroase incat cu siguranta o sa mai uit acum din ele. Avem, intr-o ordine aleatorie: POP! Marvel, POP! Animation, POP! Movies, POP! TV, POP! Disney, POP! Games, POP! Monster High, POP! DC, POP! Comics, cu eroi din universurile si multiversurile lor, unele cu accesorii, altele cu standere, dar toate extrem de haioase! Preferatul meu: Tyrant din Resident Evil din POP! Games. E mare (15cm), e ….fioros-haios si este stralucitor, adica acoperit cu pelicula de vopsea fosforescenta. Abia il astept! Cum am mai spus, Funko POP nu inseamna doar POP! Vinyl. Funko POP poate insemna si seturile 2-pack Vinyl din Titanfall, cu o minifigurina POP! de 5cm introdusa intr-o figurina articulata de 15cm. Sau exemplarele de minifigurine de 6cm inaltime din Funko Mystery Minies reprezentand legendele din…. League of Legends. Ele vin blind boxed (nu se stie cine se afla in interiorul ambalajului).

Asadar, profitati de promotie! Asadar, nu uitati sa profitati si de perioada de reduceri SSS (despre care am scris pe blogul de acolo!) de la www.101jucarii.ro, ce va tine pana in 15 martie. Asadar, Let’s Have Fun(ko)! We totally deserve! :)