ICE COMIC-CON – 2

OK. Sa incepem cu o lamurire. Cu siguranta nu ati mai vazut pana acum vreo referire la ICE Comic-Con 2, pentru ca de abia prima editie a avut loc saptamana trecuta. Dar nu este niciun mister. Este doar a doua parte – si ultima – a observatiilor, parerilor si gandurilor noastre referitor la acest eveniment, transpuse intr-un articol sau blog. Prima, cea care cuprinde asteptarile si felul in care ne-am pregatit, o gasiti aici: http://www.comunicatedepresa.ro/ralmida-com-srl/ice-comic-con1/.
Pentru cei care au citit deja articolul de mai sus, incercam sa facem o (scurta) paralela intre ce am crezut ca va fi si ce a fost de fapt. Pentru ceilalti, cateva succinte comentarii post….eveniment (era sa scriu post-electorale! – scuze – dar unii dintre noi inca mai simt agitatia momentului de duminica trecuta).

O sa incepem cu concluzia. Una brutala, poate, dar sincera: ne-am asteptat la mult mai mult. Dupa exceptionalul – din toate punctele de vedere East European Comic-Con din mai, am crezut ca ICE Comic-Con din 14-16 noiembrie va fi un eveniment mai mic (asta era firesc, avand in vedere locatia), dar la fel de reusit. In schimb….am ramas cam dezamagiti. Organizare mai slaba, fara sectiune de gaming, fara concursuri, cu invitati mai putini (din pacate si aceia au avut numeroase locuri goale in timpul sesiunilor de panels….) si cu o zi (prima) de Open Fair asupra careia este mai mult decat discutabil daca si-a justificat ratiunea de a fi introdusa.

Sigur, nu au fost doar lucruri negative. Atmosfera placuta, agitatie (doar s-au vandut toate biletele, care au fost in numar limitat), multi copii si tineri (evident, nu?), souveniruri diverse, jucarii multe si action-figures de calitate (sa nu credeti ca e doar o lauda,nu am fost singurii care am expus figurine si statuete). Dar…sa fi fost acest eveniment – asteptat ca o mare sarbatoare – unul in plus? Sa fie de ajuns doar un singur Comic-Con, anual, la Bucuresti, unul mare si (aproape) perfect realizat? Sunt intrebari retorice, dar care poate organizatorii si le pun la randul lor…apoi gasesc raspunsurile potrivite si vor actiona in consecinta.

Din punctul meu de vedere, tema centrala – Game of Thrones – este departe de a fi epuizata sau in declin de popularitate. Desi urmatoarea serie o vom putea urmari pe micile ecrane abia in primavara anului 2015, George R.R. Martin si A Song of Ice and Fire (numele intregului ciclu de romane fantasy) continua sa faca furori in intreaga lume, din toate punctele de vedere. Chiar daca la Ice Comic-Con nu ne-am mai bucurat de prezenta impunatorului Iron Throne, cei doi veterani cavaleri-comandanti – Ser Barristan Selmy (intruchipat de actorul Ian McElhinney), fostul comandant al Mantiilor Albe (Garda Regala) si acum sfetnic al Mamei Dragonilor, Daenerys Targaryen si batranul Jeor Mormont (James Cosmo in rolul lui, un „specialist” al rolurilor din filmele istorice), Lordul Comandant al Rondului de Noapte, cel care strajuieste Zidul de milenii – au fost invitati de marca. Iar „alaturi” de ei, figurinele noastre – reprezentanti ai puternicelor familii Stark: Ned Stark, Arya Stark, Robb Stark si Lannister: Jamie, Tyrion sau Cersei Baratheon, dar si alte personaje, toate aduse si expuse in premiera la acest Comic-Con- s-au bucurat de un real succes.

Pe toti acesti eroi, sub forma statuetelor superdetaliate, ii puteti gasi acum si pe site-ul nostru, impreuna cu alte noutati – action-figures sau figurine-statuete – dintre care cel putin cateva merita o atentie sporita. Astfel, acum aveti prilejul sa ii cunoasteti pe Lex Luthor, cel mai vechi si mai redutabil inamic al lui Superman (seria DC Comics Super Villain Deluxe), ultimele exemplare Black Series din Star Wars, „reincarnarea” lui Diablo sub forma…umbrei sale – Shadow of Diablo (de asemenea o figurina deluxe, de dimensiuni mari, cu coada extensibila si superpozabila), „o” Freddie Kruger (da, o „domnisoara” Freddie Kruger cu stander personalizat si…insangerat, asa cum si-o imagineaza si o reprezinta cei de la Kotobukiya) sau un exceptional exemplar Connor Kenway, eroul din Assassin’s Creed III, figurina Play Arts Kai cu multiple accesorii.

Ice Comic-Con – cu partile lui bune sau mai putin bune – a trecut. Organizatorii evenimentului pot lua o pauza de reflectie. Noi nu. Alaturi de alte noutati si surprize pe care le pregatim odata cu apropierea sarbatorilor de iarna, lucram la – probabil ati ghicit! – Black Friday. Acea Vinere Neagra, adevarata si originala, sarbatorita anul acesta pe toate meridianele globului (acolo unde este ea aniversata), pe data de 28 noiembrie! Nu si in Romania, unde unii vor sa fie…mai cu mot! Dar asta este o alta…poveste, care va veni….in curand!