EUROPA SAU S.U.A.?

Europa sau SUA? SUA sau Europa?

Asta este o intrebare general valabila in foarte multe domenii de activitate, iar raspunsul…ei bine, e foarte greu de dat un raspuns. Fiecare parte isi are prietenii si inamicii ei, fiecare tabara isi are propriile avantaje si dezavantaje, fiecare are punctele ei forte si mai putin forte, sunt mai multe aspecte care le leaga decat cele care le despart, asa ca fiecare dintre noi poate gasi propriul raspuns, il poate motiva si poate avea propria lui (parte de) dreptate.
Noi nu ne-am propus ca in cele ce urmeaza sa dam un raspuns. Dar, pentru ca majoritatea noutatilor pe care vi le propunem in aceste zile pe www.101figurine.ro vin de la doi mari distribuitori, unul din Europa si celalalt din Statele Unite, ne-am gandit ca poate fi interesant sa facem o scurta paralela Europa/SUA prin prisma acestor noutati.
Nu ne vom referi nici macar la marii producatori de jucarii si figurine. Partea leului – daca e sa ne gandim doar la Mattel si Hasbro – o detine SUA, dar nici europenii nu sunt deloc de lepadat. Iar aici au si japonezii un cuvant mai mult decat serios de spus. Tot ce dorim sa (re)amintim este faptul ca noi aducem doar produse originale, destinate pietelor occidentale! Despre ce inseamna produse originale si de ce jucariile si figurinele noastre sunt mai scumpe decat cele care se gasesc in magazine obscure, la colt de strada sau chiar in magazinele cunoscute, am mai vorbit. Despre ce inseamna produse destinate pietelor occidentale si diferenta de calitate fata de cele care – desi originale – sunt destinate pietelor est-europene (printre care si Romania, de exemplu), o sa discutam alta-data.

Acum, despre noutati:
Incepem cu Europa, datorita simplului motiv al proximitatii. Una dintre cele mai mari firme de distributie la nivel continental, din Germania, ne propune Godzilla printre ultimele sale noutati, asa ca asta va propunem si noi voua acum. Presupun ca ati vazut deja filmul de anul acesta, asa ca nu o sa va mai explic eu cine este Godzilla, cine sunt cei doi monstrii MUTO, ce fac, cum se lupta, etc, etc, etc… Vreau sa subliniez insa exceptionala realizare a unor figurine Godzilla (numele seriei – MonsterArts, spune totul), efectele speciale (sonore si/sau luminoase) ale altor figurine, cat si faptul ca uniii monstrii teribili ca cei de mai sus pot fi reprezentanti si sub forma unor jucarioare de dimensiuni mai reduse, dar extrem de amuzante pentru cei de varsta mica si mare deopotriva.
Tot din Europa au ajuns la noi si figurinele Game of Thrones, alta serie care nu necesita prea multe informatii suplimentare. Nu vreau eu acum sa va dezvalui prin ce aventuri au mai trecut Tyrion Lannister sau micuta Arya Stark, sora mai mica a fostului Rege al Nordului, Robb Stark, rapus miseleste (stiu ce se intampla pentru ca am citit si ultimul volum al cartii dupa care se ecranizeaza seria), dar in mod categoric merita sa aruncati un ochi atent figurinelor. Iar daca sunteti deja fani ai serialului, nu mai are rost sa va spun ca GOT va fi cap de afis la cel de-al doilea East-European Comic-Con din acest an de la Bucuresti. Sper sa ne vedem acolo in numar cat mai mare!

Trecem acum Atlanticul si ajungem in SUA. Assassin’s Creed este departe de a fi o categorie noua, dar cum seriile si versiunile jocului, cat si figurinele au un succes fantastic in toata lumea – si pe buna dreptate! – am cautat cateva action figures care, din diverse motive, nu se gasesc la distribuitorii din Europa. Asadar, avem bucuria sa ii prezentam acum in premiera in Romania pe Assassin Adewale, Aveline De Grandpre si Connor with Mohawk, figurine excelent realizate, superdetaliate, cu multiple accesorii si cu pachetul continand o mica surpriza pentru cei care sunt membrii sau care doresc sa exploreze mai amanuntit comunitatea mondiala Assassin’s Creed Initiates.
O sa incheiem scurta noastra incursiune printre noutati cu o alta categorie care nu mai necesita nicio prezentare: The Walking Dead.  Si aceste figurine – productii McFarlane–intarzie sa apara la distribuitorii europeni, astfel incat personajele -vechii supravietuitori din trupa lui Rick Grimes, cum sunt Andrea, Carl, Glenn sau Maggie, alaturi de temutul The Governer si o colectie intreaga de Zombies si Walkers- au poposit la noi direct din Statele Unite. Si fiti pe faza, pentru ca pagina de Facebook a lui The Walking Dead anunta: Is anyone safe? October 12 is approaching….deci debutul noii serii TV!
Pentru ca tot am adus vorba de seriale noi, va spune ceva Gotham? Despre asta – si despre DC in general – cu alta ocazie, cat de curand poate. Pana atunci insa….ce preferati? Europa sau SUA? Noi nu v-am oferit un raspuns, dar voi puteti continua oricand discutia! Iar acum, nu ne ramane decat sa va multumim ca ne urmariti! :)