Din nou……REDUCERI DE GROAZA!

Cu alte cuvinte, preturile se vor ingrozi si se vor face mici, mici pana cand……nu, nu vor disparea de tot, dar unele dintre ele vor fi chiar injumatatite pentru cateva zile. Este modul nostru de a sarbatori – din nou – HALLOWEEN!

La fel ca in anii precedenti, vom celebra Halloween in Romania. La fel ca anul trecut, www.101figurine.ro va avea o campanie de reduceri, intitulata Reduceri de groaza, pentru produsele care se potrivesc cu  evenimentul: categoria Goth & Horror si tot ceea ce este legat de aceasta.

De unde vine si ce inseamna Halloween nu mai repetam. Am facut-o cu alta ocazie, aici: http://www.101figurine.ro/blog/halloween-reduceri-degroaza/. Dar nu putem sa nu remarcam pregatirile si „pregatirile” de sarbatoare facute in lumea anglo-americana, unele dintre acestea purtate pe valurile (pop) culturii si ajunse si pe taramurile noastre: o abundenta de filme horror lansate, de la Tales of Halloween (scurte povestiri despre atacurile vampirilor, diavolilor, aliens si criminalilor insetati de sange in linistitele suburbii americane, transformate in scene ale masacrelor si a groazei in noaptea de Halloween) pana la filmul de animatie pentru adulti Night of the Living Dead: Darkest Dawn; serii de emisiuni TV, cum ar fi Halloween Baking Championship (cu retete culinare speciale si mancaruri pregatite pentru aceasta ocazie) sau Halloween Wars – concursuri de decorare a dovlecilor si de costume. Toate acestea, in luna octombrie si toate acestea presarate cu note de umor si ….horror!

Ok! Noi nu avem dovleci din aia gigantici, nu producem filme sau emisiuni TV, nu colindam (trick or treat) sau cel putin nu o facem la sfarsit de octombrie…. Avem insa reduceri, avem reduceri mari – cuprinse intre 20 si 50% – avem reduceri in perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, avem reduceri multe. Pe scurt, avem (o groaza de) reduceri de groaza!

Am mentionat mai sus, asa ca o sa incepem cu Goth & Horror. Sunt prea multe ca sa le enumeram pe toate, deci ne vom opri doar la figurinele produse in stilul retro si la cele aniversare. De ce retro? E simplu. Perioada „moderna” de glorie – pentru ca nu ne referim aici la filmele „clasicele” din anii `30 – a genului horror pe marile ecrane este fara indoiala cea cuprinsa intre anii 1970-1990, cand acest gen se relanseaza cu Texas Chainsaw Massacre (1974), avandu-l pe Leatherface protagonist. Tot (de) atunci avem seriile de un succes…..ingrozitor(!)  Friday 13th, in care facem cunostiinta cu tacutul, dar letalul Jason Voorhees (pe scurt, Jason), Scream cu al sau Ghost Face (a carui masca ranjita este foarte la moda in noaptea de Halloween), Freddy Kruger (in numeroase ipostaze, figurina mea preferata fiind editia aniversara de 30 de ani) cel iesit din Cosmarul de pe Elm Street, si, bineinteles, primele filme din seria Halloween (pentru ca despre calitatea celor produse dupa 1995, nici nu are rost sa discutam). Tot retro este si Eddie, mascota Iron Maiden imbracata cu haine din material textil si cu accesoriu lant metalic, infatisat la fel ca pe coperta albumului Piece of Mind (1983).  Intr-o editie aniversara este si Godzilla, regele monstrilor readus in prim-plan de catre seria MonsterArts de la Bandai dupa exact 20 de ani. De asemenea, sa nu-l uitam nici pe Zombie cel …rasarit din rasaritul mortilor (Dawn of the Dead), un film care i-a „popularizat” pe acesti morti vii printre cei…..vii. Cu toate tipetele de groaza aferente care au urmat si care continua sa se auda, ceva mai tare in noaptea de Halloween … :)

 Zombies, living deads….The Walking Dead a reinceput (al saselea sezon) tocmai luna aceasta, cu putine zile inainte de Halloween. Ce coincidenta, nu? Dar cum e prea devreme pentru aparitia figurinelor cu personajele din acest sezon, va propunem cateva reduceri din seriile mai vechi, care ii infatiseaza pe Rick si Carl Grimes, Andrea, Merle, Abraham Ford, The Gov si, normal, cativa Walkers. Cu unii eroi ne reintalnim in sezonul proaspat inceput, altii au murit intre timp si s-au transformat in…. The Walking Deads!

Halloween inseamna horror, dar si….humor. Un umor mai aparte insa, pe care nu-l „gusta” chiar toata lumea. Un umor ceva mai…creepy, mai macabru, asa cum este statueta Bobble Head Freddy Kruger si cum sunt Evil Queen si Snow White, plusul Eggzorcist, Jennocide, Quack sau Teddy, cateva frumos ambalate in sicrie elegante, toate de la Living Dead Dolls si toate la pret redus. Cat despre teddies, cel de la LDD nu e singurul: Merv (Bad Taste Bears) dar mai ales Teddy Scares Granger Evermore cumuleaza la maxim notiunea de macabru cu o jucarie de plus executata perfect in cel mai autentic stil retro!

So….. risc din nou sa fiu certat ca depasesc numarul de cuvinte pentru textele de pe blog, asa ca ma grabesc acum cu concluzia: in perioada 29 octombrie – 2 noiembrie avem reduceri de (mare) groaza la jucariile si figurinele marcate cu simbolul…specific!!!  Oh, come on, chiar mai trebuie sa specific simbolul cand stim cu totii ca sarbatorim HALLOWEEN???