ALIEN WEEK

Totul a plecat, repede si viral, de la un anunt facut de catre studiourile 20th Century Fox: dupa succesul impresionant avut anul trecut cu Back To The Future Day, celebra casa de filme a „decretat” ziua de 26 aprilie 2016 drept Alien Day!

La fel de repede, pe langa primele 2 filme ale seriei Alien care vor rula – in conditii de sarbatoare – in numeroase cinematografe din SUA (aceasta fiind modalitatea majora de celebrare de catre 20th Century Fox), mari branduri s-au raliat la Alien Day prin mijloacele lor „specifice”: Amazon lanseaza o noua audio drama, Reebok ofera in editie (foarte) limitata replica ghetelor purtate de Ellen Ripley in film, DC Entertainment in cooperare cu Dark Horse Comics relanseaza seria Batman vs. Alien dupa mai bine de 10 ani iar Alamo Drafthouse organizeaza in peste 20 de orase americane evenimente cu diverse tematici Alien.

La fel de viral, firme producatoare de jucarii si figurine – NECA, Funko, Hot Toys, Kotobukiya, Sideshow Collectibles, Medicom Toy – se raliaza la Alien Day cu diverse editii speciale si comemorative, cu exemplare in serie limitata, cu collectables & memorabilias. Prints si digital arts, postere si suveniruri, DVDs si T-Shirts sunt anuntate in oferte speciale de-a lungul si de-a latul mapamondului de catre magazine si online stores. Pentru (macar) o zi, filmele Alien, Aliens, Prometheus, echipajul lui Nostromo si protagonistii seriei – oameni si androizi, monstrii sau…aliens – se afla in centrul atentiei lumii, chiar daca aventurile lor se desfasoara in spatiul intergalactic, la ani-lumina departare de Terra.

Putem lipsi de la aceasta sarbatoare? Normal ca nu! Astfel ca, la fel ca multe alte online stores implicate, ne raliem la Alien Day printr-o ….Alien Week plina de oferte si de surprize! Mai concret, in perioada imediat urmatoare, incepand chiar cu aAlien Day, vom avea o perioada de reduceri specifice. Si mai concret: intre 26.04 si 03.05 (perioada care coincide si cu reducerile de pe www.101jucarii.ro, dar acolo e fara….aliens), vizitati-ne cat mai des! De ce? Pentru ca avem mari reduceri si oferte, nu doar la Alien, ci si la … multi altii care au ‚legatura” cu aliens. Sarbatorim astfel Alien Day printr-o Alien Week, dar este si modalitatea noastra de a va ura „Sarbatori fericite” de Paste!

Cum probabil „reduceri la Alien si altii care au legatura cu aliens” suna destul de vag, haideti sa intram putin in amanunte. Incepem, cum e si firesc, cu „sarbatoritul” Alien si categoria care ii poarta numele. Cum Ripley (Ellen si ulterior, fiica ei, Amanda) sunt personajele principale ale seriei, vor avea cele mai mari reduceri in aceasta perioada. Alaturi de ele, membrii echipajului de pe Nostromo, decimati unul cate unul si pana la….unul: Kane, private (soldatul) William Hudson si Sgt. (sergent) Windrix din Marina Coloniala, androidul Bishop. Decimati atat de catre aliens, dar si de catre reduceri, care pot ajunge pana la 50%!

Reducerile nu decimeaza doar personajele umane (sau androizii) din Alien. Cum unele dintre aceste action figures se regasesc printre Collectables, „virusul” va face ravagii in perioada 26.04-03.05 si in respectiva  categorie. Cine, care, cum si in ce fel vor cadea prada reducerilor? Intrati pe Collectables!

Aliens nu gasim doar in filmele, jocurile. revistele comics, jucariile si figurinele din cadrul franchisei cu alcelasi nume. Aliens, sub aceleasi binecunoscute infatisari, gasim si in seria Alien vs. Predator – la fel de bogata in povestiri, filme, video/computer games, comics, action-figures, statuete, gadgets, etc – o combinatie a celor doua mari franchise. Insusi Predator, reprezentant al unei rasei extraterestre cu origine misterioasa, este un….alien! Si de aceea, „reprezentanti” ai categoriei noastre Predator vor sarbatori  Alien Week la….pret redus!

Hmmm…sa mai fie si altii? Da, mai sunt si altii „redusi” in aceasta perioada. Desi nu este un alien extraterestru, i-ar putea oare Terminator lasa pe Alien si Predator sa tina singuri capul de afis in timpul reducerilor? Logic ca nu, are si el cohorte de fani, asa ca aruncati o privire si la categoria Terminator. Cu siguranta ca veti observa si acolo cateva oua (de Paste, nu de Alien!!) care sa indice procentul de reducere de pret. Totul e sa observati, sa „tintiti” si sa „capturati” tot ce va doriti intre 26 aprilie si 3 mai! Poate ca unii dintre voi isi amintesc the egg hunt (vanatoarea de oua) de anul trecut. Este aceeasi actiune si acelasi tip de vanatoare, doar „prada” difera: acum sunt Alien, Collectables, Predator si Terminator!

So… Happy Hunting in Alien Week and Happy Easter! Ori, mai pe scurt si mai pe romaneste: SARBATORI FERICITE TUTUROR! :)