$ !?:)

Simbolul din titlu este unul binecunoscut pentru toata lumea. $ – dolarul SUA – cea mai raspandita si cea mai „serioasa” moneda a lumii, este stiut si „respectat” in orice coltisor de pe glob. Pe de alta parte, eu nu am studii in economie si monetarism, nici cunostiinte aprofundate si nici informatii relevante ca sa apreciez ce se intampla cu el. Nu stiu (chiar daca pot presupune, in mod empiric) de ce creste in ultima perioada de timp, de ce raportul $/euro si, implicit, raportul $/RON s-a modificat atat de dramatic incepand de cateva luni. Daca as stii toate acestea, probabil ca as juca la bursa si v-as fi dezvaluit cauzele si motivele acestor schimbari abia dupa ce as fi strans in contul meu personal o suma frumusica in…..$.

Lasand insa gluma la o parte, trebuie spus cu onestitate un lucru. Dolarul SUA a crescut si se pare ca este in continua crestere in raport cu moneda euro, iar lucrul acesta a influentat in mod clar piata europeana (implicit cea romaneasca) a figurinelor si jucariilor (si nu numai). Unele motive mai concrete le-am aflat inca de la Nuremberg Toys Fair 2015 si le-am expus in postarea precedenta din blogul de pe www.101figurine.ro. Intre timp, toti marii distribuitori europeni au anuntat cresterea preturilor, datorita modificarii continue a cursului de schimb si a aprecierii dolarului SUA fata de moneda euro. Fiecare a facut-o in felul lui, olandezii in gluma, italienii au anuntat-o sec, dar mesajul este acelasi peste tot: din pacate, preturile cresc!

Si, inca o data din pacate, nu este singura veste neplacuta. Preturile au crescut inclusiv la producatorii americani – a caror dominatie mondiala in domeniu este una incontestabila – concomitent cu oferirea unor discounturi mai reduse si concomitent cu cresterea preturilor la transport (shipping). A triple blow, s-ar putea spune. A triple blow care nu are de a face cu intarirea dolarului fata de euro, dar care se adauga la pretul final al produsului.LLL

Pai si ce e de facut in conditiile astea? Cu totii trebuie sa ne adaptam, desigur. Si cum facem asta? Aici intervin chestiile mai…delicate. Noi am stat, ne-am gandit, am calculat, ne-am consultat si, in cele de mai jos, incercam sa venim in fata voastra cu un set de solutii. Am ajuns la aceste solutii plecand in primul rand – si afirmam asta cu toata taria si sinceritatea – de la dragostea noastra, a tuturor, pentru figurine si jucarii. Stim ce inseamna pasiunea unui colectionar si stim ce inseamna si renuntarea la unele lucruri pentru bucuria si satisfactia de a adauga o piesa mult dorita la colectia stransa de-a lungul timpului cu multe sacrificii.

Asadar:

Preturile – in special la categoriile collectables, atat pe 101figurine.ro, cat si pe www.101jucarii.ronu vor creste, ci, dimpotriva, vor scadea! Recunoastem ca nu vor fi scaderi dramatice, dar cu totii le veti putea observa si compara;

Editiile speciale (cu precadere figurinele si statuetele deluxe, seriile limitate, aniversare, etc…) vor avea oferte speciale! Vizitati-ne cat mai des si va veti putea bucura cat mai mult de ele!

Incepand cu a zecea comanda, veti beneficia la fiecare produs de 10% reducere din pretul afisat pe site-uri. Chiar daca cei care ne viziteaza pentru prima data li s-ar parea ceva greu de atins, anuntam cu bucurie ca majoritatea dintre vizitatorii nostri constanti au deja statut de Client VIP! Si bineinteles ca pentru acestia nu resetem counterul incepand din acest moment, ci se iau in considerare si comenzile efectuate anterior.

Nu o sa ne oprim aici cu vestile bune cu care incercam sa contracaram – macar partial – vestile mai putin bune pe care ne-am simtit obligati sa vi le prezentam la inceputul acestei postari. Pe celelalte insa, le lasam deocamdata la capitolul…surprize. Si cum speram ca majoritatea dintre voi stiu deja ca noi ne tinem de cuvant chiar si cand vorbim despre surpize, nu ne ramane acum decat sa vedem cum ne vom adapta la schimbarile pricinuite de „zeul”…$. Eu sper ca o vom face. Mai mult, cred cu tarie ca o vom face! Cu totii!!